За колко религии сте чували? Хората обикновено познават само най-известните

...
За колко религии сте чували? Хората обикновено познават само най-известните
Коментари Харесай

Църква на летящото спагетено чудовище не е най-шантавата религия, има и още...

За какъв брой религии сте чували? Хората нормално познават единствено най-известните и обичайни, като християнство, ислям, будизъм, хиндуизъм и юдаизъм.

Всъщност има доста други, по-малко известни, които се изповядват от хора по целия свят. Вижте някои от тях.

Раелизъм

Известно още като придвижването Раелиан, раелизмът е вяра, основана през 1974 година от някогашния френски водач Клод Вприлхон.

Тя се основава на убеждението, че учените от друга планета са пристигнали на Земята и са основали всички форми на живот, в това число човешките същества, преди хиляди години.

Сциентология



Разработена от Л. Р. Хъбард през 1954 година, сциентологията е вяра, която учи същинската духовна природа на хората и взаимоотношенията им със самите тях, фамилията, групите, човечеството, всички форми на живот, материалната галактика, духовната галактика и висшото създание.

Според сциентологията индивидът е безсмъртно духовно създание, чийто опит се простира оттатък един живот.

Свидетели на Йехова



Вярванията им се отличават от тези на всички други християнски деноминации, макар че има обособени сходства. Те имат вяра, че Бог има име – Йехова, а Исус Христос е негов наследник, който е бил просто човек на земята, а на небето е Архангел Михаил.

Те не имат вяра в Светата троица, не почитат кръста, не одобряват кръвопреливане, не честват рождени и имени дни и национални празници.

Църква на всички светове

Църквата на всички светове е неоезическа вяра, учредена през 1962 година от Оберон Зел-Равенхарт и брачната половинка му Морнинг Глори Целл - Равенхарт.

Базирана в Котати, Калифорния, религията еволюира от група другари и любовници, въодушевени от една измислена религиозна вяра в романа „ Странник в странната страна “ от Робърт А. Хайнлайн.

Субад



Субадът е религиозно придвижване, учредено на спонтанни и екстатични извършения. То е учредено от индонезийския нравствен водач Мухаммад Сунух през 1920-те години.

Движението е лимитирано до Индонезия до 50-те години, когато се популяризира в Европа и Америка. Централната линия на Субад е " латиана " - спонтанна, духовна активност, която нормално се организира за един час два пъти седмично.

Църква на летящото спагетено страшилище



Известна също като пастафарианство, Църквата на летящото спагетено страшилище е мрачна вяра, учредена на отворено писмо от Боби Хендерсън към учебния съвет на Канзас, което изисква теорията на " Летящото спагетено страшилище “ да бъде преподавана дружно с теориите за еволюцията.

Пастафарианство е законно приета като вяра в Холандия и Нова Зеландия.

Движението на принц Филип



Една от най-странните религии в света - придвижването " Принц Филип ", е религиозна фракция, следвана от племенни хора в тихоокеанската островна страна Вануату.

Култът датира от 1974 година, когато принц Филип и кралица Елизабет II посещават страната. Оттогава селяните украсяват своите олтари с рамкирани портрети на принц Филип.

Агористи



Агори е боязън от индуски фетиш, за който се счита, че се е отделил от обичайния порядък на Капалика през 14 век. Много православни хиндуисти осъждат агорисите заради техните изкривени ритуали.

Какъв вид ритуали, питате? Живеят в гробища и честват човешката плът. Те също пият от човешки черепи, дъвчат главите на живи животни и медитират върху труповете в търсене на духовно прояснение.

Pana Wave



Японско религиозно придвижване, учредено през 1977 година, Pana Wave съчетава детайли на християнството, будизма и доктрините от Новия век.

Движението е известно с необикновеното си отношение към електромагнитните талази, които - съгласно почитателите му, могат да бъдат упреквани за изменението на климата, унищожаването на околната среда и други съществени проблеми на актуалния свят.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР