За Коледа и Нова година голяма част от хората заминават

...
За Коледа и Нова година голяма част от хората заминават
Коментари Харесай

Няма непреодолима ключалка: Как да се предпазим от нежелани гости, докато ни няма у дома

За Коледа и Нова година огромна част от хората отпътуват на отмора и оставят домовете си без контрол за по-дълго време, а това е и интензивният интервал на крадците.

" Няма мярка за сигурност, която да не може да се преодолее. Въпросът е да забавим крадците и те да се откажат. Ако жилището е цел от по-дълго, то се следи. Много уязвими са ниските етажи ", сподели ръководителят на Българската камара за защита и сигурност Николета Атанасова пред.

Според нея крадците имат изключителна вътрешен глас за това къде си съхраняваме полезностите и следвайки статистиката, която е оповестена, означи, че наклонността е към растеж на кражбите най-вече в огромни градове. Атанасова поучава да не оставяме отворени прозорци, когато ни няма, и да се включи СОТ-ът. Препоръчва да оставим светната някоя лампа, а съседите да следят жилището. Председателят на Българската камара за защита и сигурност ни подсети и че е значимо да спрем водата централно, с цел да не сме наводнени, когато се върнем.

" Най положителната отбрана е да има СОТ, който да е обвързван с мониторинг център. Няма непреодолима брава. Има такива, които се пробиват по-трудно. Ключалките с пръстов отпечатък също могат да бъдат преодолени, само че лишава повече време, става рисково и крадците се отхвърлят ", разяснява Атанасова.

По думите ѝ сигурността е 80% предварителна защита и 20% реакция - рационалните хора взимат ограничения авансово. Тя акцентира, че скъпите персонални движимости би трябвало да бъдат в нас под непрекъснато наблюдаване, когато пазарим, а във връзка с колите означи, че главното предписание е да не се оставят забележими движимости вътре - би трябвало да бъдат скрити.

" Получи се схващането, че се понижават условията към охранителите и към този момент незадоволително способени хора могат да извършват тази активност. Ако един консуматор на охранителна услуга желае качество, той няма да заложи на охранител с главно обучение. Ще планува задоволително средства в бюджета си, с цел да се наемат хора с минимално приблизително обучение. Законът дава долна граница, под която не може да се пада, само че горната е неограничена ", съобщи Атанасова.

" Това не е атрактивна специалност. От 1 януари се подвига минималната работна заплата доста, което постанова предоговаряне на цените за физическа защита. Големият проблем е, че клиентите не посрещат с схващане ", добави тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР