За коалиция с БСП не можем да говорим, ГЕРБ няма

...
За коалиция с БСП не можем да говорим, ГЕРБ няма
Коментари Харесай

Атанасова: Не помня да съм наричала Нинова г-жа Лъжа, но ще разобличавам всеки, който лъже

За коалиция с Българска социалистическа партия не можем да приказваме, ГЕРБ няма да изневери за себе си. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова. Тя не изключва обаче друга форма на поддръжка.

" Можем обаче да приказваме за поддръжка на кабинет - механически, експертен или по избрани цели ", разгласи Атанасов. По думите й е нужно всеки водач да подсигурява, че парламентарната му група ще съблюдава съдружно съглашение.

Припомняме, че по време на лидерската среща, проведена от Корнелия Нинова, като водач на Българска социалистическа партия получила третия мандат за сформиране на държавно управление, Бойко Борисов съобщи, че поддръжка няма да дадат за държавно управление с мандата на социалистите, защото имат решение на Националния съвет да не влизат в коалиция с Българска социалистическа партия. Той обаче даде поръчка, че ще пита структурите на партията дали това решение да не се промени и да могат да се водят диалози за общо ръководство.

Десислава Атанасова съобщи, че не помни да е наричала в миналото водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - " госпожа Лъжа ". Но увери, че ще разобличава всеки, който лъже и ще назовава всеки с думата " измамник ", в случай че той или тя лъже.

Като извод от 48-о Народно заседание Атанасова изведе " ясните болшинства по политики с ярка евроатлантическа ориентировка ". ГЕРБ са били водачи в процесите за помощта за Украйна, Лукойл и даже Северна Македония. Ангажирали били с евроатлантическия път на България партии като Демократична България, Движение за права и свободи и Български напредък.

Атанасова обаче не видяла такава политика в Българска социалистическа партия, Политическа партия и Възраждане.

Депутатката прикани партиите да престанат да се занимават с изчегъртване, с дълбаене на червени линии и политическо опълчване, а след изборите да седнат на една маса и да беседват за обща всеобхватна правосъдна промяна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР