за кмет на София Вили Лилков потвърди, че ще участва

...
за кмет на София Вили Лилков потвърди, че ще участва
Коментари Харесай

Вили Лилков прие да се кандидатира за кмет на София

за кмет на София Вили Лилков удостовери, че ще взе участие в локалните избори през есента. В обява във " Facebook " той написа, че има опит, познава столицата и нейните проблеми и е подготвен с решения. Преди това разказва събитията към рухването на комунистическия режим в България и първите по-големи манифестации.

" Докато ние пеехме, протестирахме, танцувахме, стачкувахме или гладувахме, те разнасяха куфарчета с пари. Когато разграждахме комунизма, алената номенклатура и остарялата Държавна сигурност, сътвориха нова олигархична мрежа и построиха капитализма, само че за себе си. Така минаха над 30 години от живота ни. Днес от нас се желае просто да забравим! Да забравим куфарчетата, банкрутите на банките, инфлацията, опашките и купоните. Да забравим репресиите против тези, които режимът през зъби наричаше някогашни хора. Аз няма да не помни и няма да сключа тази договорка ", написа Лилков.



В гражданската самодейност, издигнала кандидатурата на Лилков, участват някогашни министри от Съюз на демократичните сили, поддръжници на ГЕРБ, музиканти.

Преди дни водачът на партията Бойко Борисов разгласи в коридорите на Народното събрание, че е подготвен на диалози, в случай че се образува " дясноцентристки блок, тъй че София да остане синя ".

Две са формалните кандидатури до момента за кмет на столицата. Едната е на Васил Терзиев, подсилен от " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Спаси София " и гражданската самодейност " Екипът на София ", а другата - на Деян Николов от " Възраждане ". След като стана известна принадлежност към Държавна сигурност на родственици на Терзиев, в обществените мрежи започнаха апели за отдръпване на кандидатурата му.

По-рано през днешния ден, че няма съмнения за Терзиев.

" Очевидно имаме потребност от диалог за предишното, сигурен съм, че господин Лилков ще способства за него, без значение дали ще е претендент. Помня неговата книга " Бивши хора ", която слага тематиката за това по какъв начин се третират хората поради тяхната приемственост ", уточни Иванов. Добави, че Терзиев ще завоюва след диалог за бъдещето, а не за предишното.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР