За какво изтъргува националния ни интерес в Македония?Това пита ВМРО

...
За какво изтъргува националния ни интерес в Македония?Това пита ВМРО
Коментари Харесай

ВМРО: Кириле, кажи си! Защо избяга през задния вход?

За какво изтъргува националния ни интерес в Македония?
Това пита Вътрешна македонска революционна организация министър-председателя Кирил Петков в днешния ден на спор по вота на съмнение, на митинги и контрапротести. А мотивът е, че той избяга и отхвърли да се срещне с българския представител в Екологичен потенциал и съпредседател на Организацията Ангел Джамбазки, съпредседателят Александър Сиди и жители,, в която живее министър председателят.

Те го чакаха с въпроси към замисленото от държавното управление заобикаляне на Рамковата позиция и Декларацията на Народно събрание от 2019 година и решението на Консултативния съвет по национална сигурност от февруари 2022 година, които слагат ясни и точни условия за повдигане на отхвърли от страна на България да даде зелена светлина на договарянията за участието на районен съд Македония в Европейски Съюз.

В 7.10 ч. сутринта стана ясно и тъкмо какво желаят да знаят от Петков хората, които са работодатели на него, на целия Министерски съвет и на Народното събрание. А точно: по кое време ще бъде свикана Комисията по външна политика в Народно събрание, по кое време ще бъдат прегледани импортираните документи – протоколът, квалифициран от Министерство на външните работи, френското предложение по тематиката и главният – за какво няма български документ, а сме принудени от българското държавно управление да се съобразяваме с френска чернова?

Разговорът обаче не се състоя, защото ескорт от коли на НСО безусловно изнесе министър-председателя през задния двор на корпорацията на ул. „ Шишман “. Същият този министър-председател, който заставам на свещения връх Шипка да го плюят и замерят със снежни топки съветски провокатори. Същият този министър-председател, който отиде при нападателната агитка на „ Възраждане “ преди няколко месеца и беше позорно оплют и то поради отшумяла за обществото тематика като „ Зеления документ “. Същият този министър-председател, който твърди, че не е водил подмолни диалози и паралелна външна политика, обаче не откри храброст да се срещне с български представител в Екологичен потенциал и съпредседател на българска политическа партия в лицето на Джамбазки и неговият сътрудник Сиди. Не откри храброст и да излезе пред родолюбиви, спокойно събрали се българи, с цел да им отговори какво има намерение да прави с Македония.

Този му акт самичък по себе си е индикативен за нас от Вътрешна македонска революционна организация. Нашата Организация е основана преди 130 години с ясната цел на брани българщината и да се бори за отбрана на правата и ползите на братята ни, оставени на произвола на ориста от другата страна на границата от така наречен Велики сили, чиито наследници през днешния ден ни пробутват своите „ гаранции “ за тяхното благоденствие.

Ето за какво и ние от Вътрешна македонска революционна организация през днешния ден бяхме пред дома на премиера, който избяга. Поради всички гореизброени аргументи сме и на площада с апел #НеПредавайМакедония!

Това държавно управление би трябвало да си тръгне, преди да е предало националния интерес.

Ние сме на площада през днешния ден, ще бъдем и на следващия ден. Ще стоим до момента в който не получим от Кирил Петков отговор на главния въпрос:

Кириле, кажи си! Защо избяга през задния вход?

За какво изтъргува националния ни интерес в Македония?

!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР