За жителите на софийските села Негован и Чепинци изглежда има

...
Коментари Харесай

София прави втори опит за ремонта на Чепинско шосе за 10 млн. лв

За жителите на софийските села Негован и Чепинци наподобява има добра вест: след митингите им от 2018 година поради неприятното положение на " Чепинско шосе " и последвалият а пътя, който ги свързва с града, в този момент Столичната община още веднъж се е присетила за обещанието си. Обявен е търг за избор на реализатор, който да ремонтира точно сектора от селата до Северна София. Това планирано ще коства 10 млн. лева без Данък добавена стойност, които обаче към момента не са обезпечени, въпреки ремонтът да беше един от акцентите при представянето на бюджета за 2020 и 2021 година от кмета Йорданка Фандъкова.

Пътят от години е в сериозно неприятно положение и по всичко проличава, че близо петте хиляди души, живеещи в двете софийски села, ще продължат да пътуват по разрушени пътища още към две години. В най-хубавия вид, в случай че няма обжалване от някой от претендентите, ремонтът ще стартира в края на годината. А какъв брой ще продължи самият той ще зависи от офертите на участниците. При всички случаи зимните месеци няма да има интензивно строителство.
Какво ще се ремонтира
В обсега на търга влизат два сектора - 5.8 км от " Чепинско шосе " от началото на с. Чепинци до жп прелез на ул. " Жак Дюкло " в регионите " Нови Искър " и " Кремиковци " и 3.2 км и от с. Негован до кръстовището с Чепинско шосе в регион " Нови Искър ".

Общината е трансформирала проекта си по отношение на и в новия търг не е включен ремонта на правите, отвеждащи до.

В новия търг липсва и ремонтът на сектора от жп прелеза на ул. " Жак Дюкло " до ул. " Рояк ", построяването на мост при ул. " Жак Дюкло " и ул. " Лавандула " над река Владайска, както и ремонта на ул. " Рояк " от ул. " Жак Дюкло " до бул. " Първа Българска войска ". Независимо, че ще се ремонтират 9 км, вместо първичните 11.65 км цената остава същата - 10 млн. лева

От най-голямо значение в критериите за избор на реализатор в този момент е цената (60%), както и техническите индикатори (30%), следвани от технологията и организация на осъществяването (10%), периода за осъществяване (10%) и други Кандидатите би трябвало да имат оборот най-малко 10 млн. лева за последните три години и опит с дейностите от поръчката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР