За жалост тази година се засякоха два агресивни щама, циркулиращи

...
За жалост тази година се засякоха два агресивни щама, циркулиращи
Коментари Харесай

Хората масово правят тази груба грешка, когато са болни

За жал тази година се засякоха два нападателни варианта, циркулиращи по едно и също време. Пуснал ни е единият и ни хваща другият. Ако сме изкарали единия, нямаме имунитет към другия. Това съобщи лекар Гергана Николова, общопрактикуващ доктор, в изявление за неделния утринен блок на Нова тв.

По думи на специалистката най-коварен е моментът, в който излизаш от единия вирус и влизаш в другия и тогава, въпреки и рядко, се стига до смъртни случаи.



"Големият проблем е при дребните деца до 7 години, които са с несъвършена имунна отбрана. По мое време най-голямото наказване беше да те затворят и да не те пускат да играеш на открито. Сега най-голямото наказване е на детето да му се вземе компютъра и да излезе на открито ", сподели още тя.

Доктор Николова добави, че всеобщо се следи неверно схващане, че е добре да се стои на топло у дома, когато си болен и да не се излиза.

"Всъщност хората не осъзнават какъв брой е добре болният да излиза на открито навън и да спортува, даже след боледуване. Крайно време е да се разбере, че студът няма да ни направи по-болни от това, което сме. Да стоим в топло помещение може единствено да ни навреди. Нека стане ясно, че стоенето на чист въздух може единствено да ни помогне, без значение, че е студено ", добави тя.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР