За изминалото денонощие на територията на РДПБЗН – Русе са

...
За изминалото денонощие на територията на РДПБЗН – Русе са
Коментари Харесай

Натоварено денонощие за огнеборците в Русе

За миналото денонощие на територията на РДПБЗН – Русе са регистрирани 12 катастрофи, налагащи намесата на дежурните пожарникарски екипи.

Огнеборците са гасили пожари в сухи треви на адреси: в с. Ряхово; в гр. Ветово; в с. Обретеник; с. Джулюница; в гр. Русе, кв. Средна кула. Произшествията са премахнати без вреди.

За времето от 12:35 до 13:35 часа чиновници от Първа РСПБЗН с два автомобила са пратени на сигнал за горяща къща на адрес в гр. Русе, на ул. Стрешер Планина. При идване на мястото са открили в зарязан двор да горят боклуци и суха растителност. Запалването е потушено, като е избавена прилежащата къща. Между 14:41 и 16:05 часа екип от Втора РСПБЗН е пратен на сигнал за запалване в лек автомобил на ул. Захари Стоянов в Русе. Отивайки на адреса са открили, че притежателят на колата е съумял самичък да я загаси. Огънят е тръгнал, поради техническа нередовност, в арматурното табло.

От 19:03 до 20:05 часа екип на Първа РСПБЗН е оказал подпомагане на ЦСМП за преместване на мъчно преносима жена до колата за спешна помощ, на адрес в кв. "Чародейка ". Екип на ССОД към РДПБЗН е реагирал и на един сигнал за случай с рискови субстанции - разпиляно вещество от строшен живачен термометър на адрес в гр. Русе, на ул. Иван Ведър. Живакът е бил събран и депониран. В 21:02 часа подправен сигнал за пожар в склад на компания е вдигнал на крайник екип от Втора РСПБЗН. При инспекция на адреса в региона на ул. Тулча, се е открило, че става въпрос за горени кабели от притежателя на компания за вторични първични материали, който ги е загасил, преди идване на екипа.

Тази нощ, за времето от 01:22 часа до 02:55 часа, чиновници от Първа РСПБЗН – Русе с два автомобила са реагирали на сигнал за пожар в апартамент на ул. "Стефан Стамболов " в Русе, в бл. Д. Миладинов. На адреса огнеборците са изяснили, че са горели облекла сложени на прозореца на тераса, която е приспособена за кухня.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР