За изминалото денонощие екипите на пожарната са имали 9 излизания

...
За изминалото денонощие екипите на пожарната са имали 9 излизания
Коментари Харесай

Сотаджии спасиха заклещена котка на трафопост в Русе

За миналото денонощие екипите на пожарната са имали 9 излизания по сигнали за катастрофи и произшествия

За времето от 12:19 до 13:05 часа екип от РСПБЗН - Две могили е реагирал на сигнал за огромно задимяване и пожар в региона на „ Мидата “ на основния път Русе – Бяла. При отиване там се е оказало, че пожар няма, а комбайни и трактори жънат в региона.

В 14:08 часа екип от РСПБЗН - Сливо поле е пратен на сигнал за запалени бали плява в железен склад във плантация в кв. Сливица, като малко по-късно в помощ са изпратени още два екипа от Втора РСПБЗН - Русе. Огнеборците са открили, че в склада горят към 800 рула плява, евентуално от самозапалване. Предприети са нужните дейности за очистване на случая и се прави дежурство от екипи до цялостното потушаване на пожара.

Между 14:30 и 15.25 часа екип от Сектор СОД - Русе е пратен на сигнал за заклещена котка на трафопост. Произшествието е било на адрес на улица "Плевен " до блок „ Вела Благоева “ в Русе. Екипът е оказал подпомагане на жителите за спасяването на котка, като животното е било избавено и освободено.

В 15:10 часа един екип от Втора РСПБЗН е реагирал на позвъняване за запалена суха трева в двор на къща в с. Голямо Враново. При идване на място пожарникарите заварват да горят сухи треви и шубраци наоколо до къщи. Произшествието е било ликвидирано без вреди до 16:30 часа.

Между 15:19 и 17.05 часа един екип от РСПБЗН - Ветово и един екип от ССОД са били пратени на сигнал за разпален масив с ечемик в с. Смирненски, зад сервиз в посока село Тетово. Масивът е загасен от огнеборците. Пожарът, провокиран от техническа нередовност, е съумял да засегне 2 дка от насажданията. Спасени са 28 дка с ечемик и 230 дка с пшеница.

За оказване на техническа помощ, за времето от 17:15 до 19.30 часа, екип от Сектор СОД - Русе е бил пратен на адрес на улица "Александровска " в Русе, където е отстранил рисково надвиснала ламарина от покрив. В 17:43 часа екип от Първа РСПБЗН е ориентиран към улица "Стефан Стамболов " в Русе, откъдето жители са алармирали за запалено изсъхнало дърво пред блок „ Константин Миладинов “. На място е открито, че гори пън на сухо дърво, евентуално от хвърлена неизгасена цигара. Дървото е изгасено.

Между 19:50 и 21:25 часа екип от Втора РСПБЗН, екип от Първа РСПБЗН и още един на ССОД са пратени да гасят разпален масив с пшеница в русенския кв. Образцов чифлик, в региона на разклона за село Червена вода. При идване на място пожарникарите са заварили за гори масив на повърхност от към 25 декара. В гасенето се е присъединила земеделска техника на кооперация. Пожарът е почнал от сухи треви наоколо до асфалтиран път и житен блок. При произшествието са унищожени 30 дка от насажденията, а 100 дка пшеница е избавена.

Последното излизане тази нощ е било за пожар в суха трева в околност край Ветово, където е изпратен един екип от районната работа в града. Огнеборците са потушили запалване в сухи треви и боклуци в остаряло бунище. При случая не са нанесени вреди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР