За изминалата нощ сигналите, свързани с COVID-19, към столичната Спешна

...
За изминалата нощ сигналите, свързани с COVID-19, към столичната Спешна
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Линейки обикалят болници с часове в търсене на легла за COVID болни

За миналата нощ сигналите, свързани с COVID-19, към столичната Спешна помощ са 190, оповестиха от центъра.

Линейките обаче са принудени да обикалят лечебни заведения, с цел да търсят места за настаняване болните, откри персонално инспекция на екип на bTV.

След питане от незабавния медицински център отхвърлиха да одобряват наш екип в тяхна кола за спешна помощ, с цел да снима работата им в пандемията. Причината - " свръхнатовареност ". Затова той потегли след тях на случен принцип.

Една кола за спешна помощ беше забелязана пред болничното заведение за белодробни заболявания " Проф. Иван Киров ".

В нея има болен със зной и учестено дишане. След повече от 10 минути очакване незабавните медици отхвърлят да го одобряват. Следва опит за настаняване в прилежащата „ Св. Иван Рилски ". Спешният доктор звъни на входа на заведението.

От там обаче дават отговор, че нямат свободни кревати за Коронавирус заболели и колата за спешна помощ продължава към пето лечебно заведение.

Мести се пред столичната Първа градска болница. И там в интензивното поделение няма кревати, споделя за bTV шефът проф. Цветомир Димитров.

Екипът вози пациента до Александровска болница, където най-сетне той е признат.

Друга кола на незабавна помощ с болен от Коронавирус е засечена още веднъж пред Първа градска болница, а по-късно още веднъж пред Инфекциозната. Приемът обаче e неосъществим. Накрая пред камерите на bTV от Белодробната болница " Света София " одобряват пациента.

Минути по-късно пред Пирогов друга кола за спешна помощ вози тежък случай на Коронавирус със сатурация 33. При опит да бъде вкаран в болничното заведение лекари се опълчват с претекста, че са претъпкани с заболели. След замяна на реплики, пациентът въпреки всичко е настанен.

„ Късмет е в последните две седмици да се появи свободно Коронавирус легло в София без циркулиране “, споделя човек от личния състав на „ Пирогов “, поискал анонимност.

„ Тежко е ситуацията - първо се пробват в „ Пирогов “, след това във ВМА, след това в Александровска и по този начин няма край! “, изяснява той.

Часове по-късно екипът на bTV се натъква на други два случая на Коронавирус заболели. Пред домовете им чува, че и двамата прегледани са подписвали отвод да бъдат откарани до лечебни заведения, поради опасения, че няма да се намерят кревати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР