За изминалата 2021 година Окръжна прокуратура-Разград отчита бързи действия по

...
За изминалата 2021 година Окръжна прокуратура-Разград отчита бързи действия по
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Разград отчете дейността си през 2021 г.

За миналата 2021 година Окръжна прокуратура-Разград регистрира бързи дейности по следствията на най-тежките закононарушения против живота и 100 % триумф в разкриването им, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Административният началник на Окръжна прокуратура-Разград Тихомир Тодоров показа резултатите от активността на ръководената от него конструкция през 2021 година в провело се през днешния ден, 24.03.2022 година, отчетно заседание. В съвещанието участваха господин Божидар Качуров – прокурор от ВКП, господин Огнян Дамянов – член на ПК на Висш съдебен съвет, административният началник на Апелативна прокуратура - Варна Владимир Чавдаров, всички прокурори от структурата, управлението на ОСлО – Разград.

Това е втора година, през която Районна прокуратура – гр. Разград е работила като окрупнена прокуратура. В съпоставяне с предходните две години, следените преписки бележат растеж, а новообразуваните такива бележат растеж в безспорен и спад в условен дял по отношение на общо следените.

Всички преписки по следствения контрол в правосъдния регион са решени в период до един месец. Няма останали нерешени преписки при прокурор в период над един месец.

Наблюдава се наклонност на увеличение броя на осъществените персонални инспекции от прокурорите.

Относно резултатите по извършени инспекции и наказателни производства за закононарушения, свързани с избори /Глава ІІІ, т.14 Указания по отношение на организацията на работа и реализиране на надзор за правомерност от  Прокуратура на Република България при осъществяване на избори и референдуми/, се регистрират огромен брой преписки, свързани с нарушение на изборните права. Следва да се означи, че Окръжна прокуратура - Разград, Районна прокуратура - Разград и прилежащите и Териториални Отделение Исперих и Кубрат са водещи по този индикатор, защото по отношение на изборите за 45-то, 46-то и 47-мо Народно заседание и изборите за президент и вицепрезидент на Република България и балотажа в прокуратурите от Разградски правосъден регион са заведени доста сигнали, по които са осъществени съответните дейности.

През 2021 година са завършени 1027 досъдебни производства. Съществено по всички досъдебни производства, формирани за закононарушение по чл.115 и чл.116 от Наказателен кодекс, по този начин наречените похищения против живота, няма неразкрити убийства и следствията се организират в извънредно къси периоди.

За поредна година максимален дял в категорията са закононарушенията по превоза, сред които свързани с ръководство на МПС след приложимост на алкохол и ръководство на МПС, което не е записано по надлежния ред, както и на осъществените закононарушенията по член 343 от Наказателен кодекс, следвани от закононарушенията срещу собствеността. Приоритетно са били следени преписките и производствата, водени против домашното принуждение.

Отново огромен дял от формираните досъдебни производства се пада на закононарушенията, свързани с държане и разпространяване на наркотични субстанции. Обяснимо, поради международната пандемия от COVID-19, на трето място са закононарушенията по член 355 от Наказателен кодекс – 18 броя.

Следва да се подчертае също по този начин, че по всички постановени влезнали в действие присъди за отчетния интервал, единствено две лица с наказване " отнемане от независимост “ са били неиздирени, само че за тях е предписан и съответния акт - Европейска заповед за арест.

През 2021 година съставът на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Разград се усили с трима нови членове. Тримата младши следователи, които с помощта на своите познания, умения и указаното подпомагане от страна на прокурорите, следователите и чиновниците в прокуратурата, се приспособиха сполучливо и извършват отговорно и в период служебните си отговорности.

Не на последно място, извънредно положителните резултати на Окръжна прокуратура - Разград, Районна прокуратура - Разград и прилежащите и Териториални  отделения Исперих и Кубрат се дължат на отличното взаимоотношение с проверяващите органи от всички структурите на ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Въпреки оповестената и продължителна пандемична конюнктура, която още веднъж сътвори усложнения в работата на всички структури и изправи прокурори и чиновници пред нови провокации, продължи съответна метаморфоза, за навреме и срочно осъществяване на служебните обвързване, на всички работещи в структурите от териториалния обсег на Окръжна прокуратура - Разград.

В умозаключение Тихомир Тодоров поздрави своите сътрудници за сполучливата година, която изпращат, и им пожела да бъдат още по-непримирими към законовите нарушавания и устремени към реализиране на професионални триумфи в битката с престъпността във всичките й проявления.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР