За интересен случай, при който бързата намеса на полицейски екип

...
За интересен случай, при който бързата намеса на полицейски екип
Коментари Харесай

Полицаи от Варна спасиха девойка с добро сърце от голяма беля

За забавен случай, при който бързата интервенция на полицейски екип предотврати съществени неприятности за момиче от Варна, научи Varna24.bg

Случаят се развива при започване на годината в центъра на града. В почивен ден девойката отива на среща с другари, когато на улицата я среща мургав приветлив юноша, който моли за помощ. Твърди, че е гладен, безприютен и търси работа. Според думите му, търси интензивно, само че не може да откри прехранване и е подготвен да работи всичко.

Момичето се отклонява от пътя си, влиза в близкия магазин и купува на младежа храна и цигари. Доверява се на сърцераздирателната история, съгласно която той няма родители, имал тежко дейтство, тежка и сложна орис...Започва да търси метод да помогне. Обажда се на своя близка, чийто брачен партньор работи в строителството, с цел да помоли да го вземе със себе си някъде по обектите. Жената стартира да разпитва момичето и го поучава да не се доверява, защото не всичко, което някой споделя, е истина. Според зрялата жена, който търси работа, намира. 

Девойката моли за подпомагане да намерят заслон на младежа, който неразделно я следва и покорно дава отговор на въпросите й. Жената се обажда в приюта за бездомници във Варна. От там изясняват, че места имат, само че без тест за коронавирус няма по какъв начин да подслонят бездомника. Съветват варненката да се обърне към полицията, която да изпрати екип, който да води младия мъж до тубдиспансера, където да му създадат тест и го отведат в приюта. 

Така следва диалог с дежурния в ОД Министерство на вътрешните работи, който от своя страна изяснява, че имат доста сходни случаи, само че в случай че няма кой да заплати за теста в частна лаборатория, няма по какъв начин да се случи нещо в почивен ден, когато тубдиспансера не работи. Дежурният обаче също усеща, че нещата не са по този начин, както се показват и по молба на дамата изпраща патрулка с служители на реда на адреса, където девойката продължава да си поддържа връзка с младия мъж, който няма и документи за идентичност. 

За минути екипът е на място и открива, че се касае за остарял познайник на полицията, който преди дни е излязъл от пандиза, където неведнъж е излежавал присъди за грабеж и обезчестяване. 

Полицаите изясняват на момичето на кого се е заело да оказва помощ и го поучават в никакъв случай повече да не се доверява на непознати хора, макар миловидната им осанка или трагична история, която описват. 

" Голяма пакост можеше да стане, моето момиче, този човек, в случай че искаше да работи, щеше да работи, вместо да моли за помощ деца по улицата ", бащински поучава девойката единият от служителите на реда. 

Многократно след този случай девойката среща младия мъж по улиците на града, само че се старае да стои на отдалеченост, защото неведнъж лицето насочва закани с жестове към нея. 

Родителите на момичето изричат признателност на органите на реда за бързата и съответна интервенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР