За храните, цените, скъпия живот и джоба на българина -

...
За храните, цените, скъпия живот и джоба на българина -
Коментари Харесай

Мика Зайкова:Продоволствена криза няма да има, но няма да има и пари за купуване

За храните, цените, скъпия живот и джоба на българина - това бяха тематиките в полемиката по Българска национална телевизия, в която участваха Мика Зайкова, Богомил Николов и Ричард Алибегов.

Когато мислим за инфлацията, би трябвало да си сложим цел - дали да задържим цените, дали единствено да оказваме помощ и на бизнеса, и на семействата, или да помислим по какъв начин без напрежение да повишим приходите по този начин, че семействата да не бъдат ощетени. И когато си сложим цели, тогава да избираме ограниченията, изясни Зайкова.

Ако се постави таван на цените, има огромен риск да изчезнат стоките по магазините, предвижда Богомил Николов. Освен това, обстановката се мени - в даден миг калкулацията може да е една, по-късно да се промени. Затова доста по-важно е да се вгледаме в аргументите, които водят до тази инфлация, изясни Богомил Николов.

Според Мика Зайкова обаче, при всички положения, най-употребяваните артикули бързо ще изчезнат, в случай че се постави таван на цените.

Намаляването на Данък добавена стойност се случи преди 2 години в нашия бранш. Това беше строга икономическа мярка, с цел да останат повече пари в бизнеса, който 8 месеца не работи поради коронавирус, а през другото време беше строго стеснен, изясни Ричард Алибегов. Внушения на финансовия министър, че намаляването на Данък добавена стойност не е довело до отклонение на цените, е безусловно отклонение на вниманието, добави той.

С това се съгласи и Мика Зайкова, съгласно която намаляването на Данък добавена стойност и данък би трябвало да е на европейско ниво.

Продоволствена рецесия няма да има. Ще има всичко, единствено че няма да може да си го купим, добави Мика Зайкова в прогнозата си по отношение на предстоящото повишение на цените на горивата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР