За хората с изтънчен вкус, които държат винаги да хапват

...
За хората с изтънчен вкус, които държат винаги да хапват
Коментари Харесай

Патладжанени гондоли

За хората с изискан усет, които държат постоянно да хапват единствено най-вкусното

Необходими Продукти

● патладжан - 3 бр.
● лук - 1 главичка
● кайма - 300 г примес
● домати - 2 бр.
● кашкавал - 100 г
● чери домати - 3 бр.
● сол
● чубрица
● черен пипер
● кимион
● червен пипер
● магданоз - 3 стръка

Начин на подготвяне

Измитите патладжани срежете по дължина и издълбайте с лъжица вътрешността. Поръсете със сол и оставете за към половин час да си пуснат черната вода. Издълбаната част също посолете. Измийте патладжана със студена вода.

Нарежете лука на кубчета и запържете в сгорещено олио. Прибавете част от издълбания патладжан, като преди този момент също накълцайте на кубчета.

Размийте каймата със 100 мл студена вода и разбъркайте. По този метод не става на едри топчета. Сипете я към към лука.

Прибавете един обелен домат, нарязан на ситни кубчета, и подправете с черен пипер, кимион, чубрица и щипка червен пипер.

На дъното тавичката, в която ще се пече, се поставя останалата част от издълбания патладжан и вторият червен домат, нарязан на резени. Поръсете с 3-4 лъжици олио и залейте с една кафена чашка вода. Отгоре подредете патладжаните и сложете във фурната да се пекат на 180 градуса, до момента в който омекнат.

Когато са съвсем подготвени, извадете пълнените патладжани и поръсете с настърган кашкавал. Украсете с 2-3 резенчета чери домати. Отново се връщат във фурната, да се запече кашкавалът.

Няколко пръжнати чорбаджийски чушки и един обелен свеж червен домат, подкастрен откъм дръжката и посипан с магданоз, допълват усета на лятото.

Патладжанените гондоли са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР