За хората на изкуството, на науката, на културата всеки ден

...
За хората на изкуството, на науката, на културата всеки ден
Коментари Харесай

Кръстю Кръстев: За хората на изкуството, науката и културата всеки ден е Денят на будителите

За хората на изкуството, на науката, на културата всеки ден е Денят на будителите, тъй като сте посветили живота си на просветлението на хората.


Това съобщи министърът на културата Кръстю Кръстев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" С почтено, с религия, с ентусиазъм и непримиримост показвате на дело какво значи за бъдеш същински човек, същински човек на изкуството ", акцентира Кръстев.


В изложба " Средец " на Министерството на културата министър Кръстев отличи с почетни награди " Златен век " и грамоти над 50 културни създатели и дейци за реализирани високи креативен резултати или принос в развиването и популяризирането на българската просвета и във връзка 1 ноември – Деня на националните будители.


Сред отличените са диригентът проф. Елена Кутева, художникът-живописец Николай Майсторов, писателят и стихотворец Георги Константинов, оперният артист Михаил Светлев, операторът Димо Минов, филмовият сценарист и режисьор Здравко Драгнев, артистът Иван Несторов, журналистът, артист и държавник Игор Марковски, генералният секретар на Европейската федерация на хоровете към Европейски Съюз Жан-Пиер ван Авермат, художникът по костюмите и сценограф Айсидора Зайднер, професорът по ударни принадлежности Пенчо Пенчев и други

Някои от отличените културни дейци не участваха на формалната гала по награждаване и по-късно ще получат премиите си, измежду тях е и кинорежисьорът Стефан Командарев, който е в Съединени американски щати.

Преди връчването на премиите, пред публиката беше показана 10-годишната цигуларка Богомила Кръстева, носителка на голям брой интернационалните награди, която зарадва присъстващите с красиво музикално осъществяване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР