За грижа за кожата използваме най-добрите кремове за лице и

...
За грижа за кожата използваме най-добрите кремове за лице и
Коментари Харесай

7 вредни ежедневни навика, които ускоряват стареенето на кожата

За грижа за кожата използваме най-хубавите кремове за лице и най-новите способи на естетичната козметология, които възвръщат кожата, отделяме доста време за процедури срещу стареене, които би трябвало да оказват помощ за възобновяване на младостта на кожата. Въпреки това, без даже да го осъзнаваме, всеки ден вършим неща, които способстват за преждевременното стареене на кожата, усилват образуването на бръчки, старешки петна и разпъване на епидермиса. За това пише Vogue France.

Идентифицирането на тези неприятни привички и осъзнаването на вредите, които могат да причинят, е първата стъпка към здрава и блестяща кожа. Ето 7 неприятни навика, които ви карат да остарявате.

Спане на една страна

Всеки има обичана страна за заспиване, само че непрекъснатото спане на едната страна на лицето е нездравословно за кожата, тъй като тя притиска възглавницата на едни и същи места. Така се образуват „ бръчките на съня “, които могат да бъдат дълбоки и забележими.

В идеалния случай би трябвало да спите по тил, тъй че лицето ви да не допира възглавницата. Ако обаче това е уморително или неприятно, можете да употребявате възглавница срещу бръчки, предопределена особено за хора, спящи встрани. 



Снимка: Getty Images

Дишане през устата

Може да се случи и денем, само че по-често през нощта, когато по този метод облекчавате напрежението в долната част на лицето. Дишането с отворена уста е нездравословно за здравето както от позиция на дихателните пътища, небцето, по този начин и от структурата на челюстта. В резултат на това външният тип на лицето се трансформира: долната част е по-слабо изразена, кожата е отпусната, изразени бръчки на назолабиалните гънки и по-изразена втора брадичка.

Има извършения, които можете да вършиме всеки ден, с цел да се научите да дишате единствено през носа. Можете да поставите тъничък предмет сред затворените устни и да го държите в това състояние за 10 минути на всеки час. Това ще ви помогне да коригирате неприятния табиет с времето.

Прекалено дейни изражения на лицето

Въпреки че ослепителната усмивка е най-красивото изражение на лицето, прекомерното мускулно напрежение, да вземем за пример заради тъмен взор, може да докара до появяването на нови бръчки.

Продължавайте да се усмихвате, това е най-хубавото нещо, което можете да извършите! Опитайте се обаче да не напрягате прекалено много челото или региона сред веждите си или да отваряте очи прекомерно необятно, когато изразявате изненадата си.



Снимка: Freepik

Миене на разположение

Някои звезди, като Кейт Хъдсън, не се мият заран, което може да е добър табиет, в случай че имате изключително сензитивна кожа. Но в случай че не го вършиме вечер, това ще се отрази отрицателно на здравето и типа на кожата ви. През деня върху лицето се натрупват микрочастици прахуляк, нечистотия и нечистотии. Да не ги премахвате значи да ги оставите през нощта, което е най-важното време за кожата.

Намерете почистващ лосион, който е подобаващ за вашия вид кожа, прелестен е на досег и има текстура, която се отстранява бързо и елементарно.

Едностранно дъвчене

Едностранното дъвчене е постоянно срещана неточност. Правилният метод за дъвчене е да редувате храната сред двете страни на устата. Ако този неприятен табиет е непрекъснат, той може да навреди на симетрията на лицето.

Обърнете внимание по какъв начин дъвчете, изключително първоначално, до момента в който свикнете още веднъж да го вършиме от двете страни.



Снимка: pexels.com

Нанасяне на слънцезащитни артикули

Нанасянето на слънцезащитни артикули единствено на плажа е доста нездравословен табиет, защото форсира процеса на стареене на кожата. Защитата би трябвало да се ползва всеки ден, в случай че сте изложени на слънце, дори и за малко: лъчите, които получавате по време на разходка или на път за работа, са същите като на плажа.

Намерете слънцезащитен крем с лека текстура, който е комфортен за носене през целия ден под грим. И може би артикули, които ви разрешават да прилагате отбрана през целия ден, като пудра.

Изкривяване на шията при прилагане на смарт телефон

Говорим за „ Tech Neck “, когато гледате смарт телефона си с наведена глава. Това води до нарушение на позата, което може да аргументи кифоза, само че най-важното - провисване на мускулите на врата, формиране на отпусната кожа и по-изразена втора брадичка.

Просто би трябвало да държите главата си изправена, да заемете вярната поза и може би да прекарвате по-малко време в гледане на телефона си.



Снимка: Getty Images

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР