За гибелта на втори руски генерал от началото на инвазията

...
За гибелта на втори руски генерал от началото на инвазията
Коментари Харесай

Киев: Втори руски генерал е убит в Украйна


За гибелта на втори съветски военачалник от началото на нашествието на Москва против Украйна заяви Главното ръководство на разузнаването (ГУР) на военното министерство в Киев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2044
" Вечерта на 7 март в хода на бойни дейности край (северния град) Харков бе погубен началникът на щаба и първи заместник-командващ на 41-ва общовойскова войска на Централния боен окръг на Руската федерация генерал-майор Виталий Герасимов ", обявиха от ГУР, представени от израелската медия нюзру.

Институцията се базира на прихванати диалози на съветски военни, в които става дума за гибелта на почитан боен. " Въпреки че не се загатват имена, звания и така нататък, в Киев са уверени, че става дума тъкмо за Герасимов ", добави медията.

" Герасимов е взел участие във Втората чеченска война (1999 – 2009 г.), съветската военна интервенция в Сирия, стартирала през 2015 година, и е бил отличен с ордена " За освобождението на Крим " (руската анексия на украинския черноморски полуостров през 2014 г.) ", уточни още нюзру.

" Засега от съветското военно министерство не са съобщили за гибелта на Герасимов. Ако тя информацията на Киев бъде доказана, това значи, че той е вторият военачалник от съветските въоръжени сили, умрял от началото на инвазията  в Украйна (24 февруари) ", разяснява изданието.

На 3 март бе обявено, че в хода на боеве е умрял генерал-майор Андрей Суховецки, заместник-командир на 41-ва войска. Информацията за гибелта му бе доказана от Москва по-късно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР