„За ГЕРБ става все по-невъзможо да състави правителство, защото ВМРО

...
„За ГЕРБ става все по-невъзможо да състави правителство, защото ВМРО
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: ГЕРБ не може да състави правителство

„ За ГЕРБ става все по-невъзможо да сформира държавно управление, тъй като Вътрешна македонска революционна организация не влезе в Народното събрание. Активността беше по-висока от предстоящата. Това дава значително преимущество на партиите на митинга - “Демократична България”, “Изправи се! Мутри вън!” и “Има подобен народ!”. Не е допустимо да се възпроизведе досегашното държавно управление. Намираме се в временен интервал “, съобщи социологът от Алфа Рисърч Боряна Димитрова в утринния блок на Българска национална телевизия.
Според Андрей Райчев ГЕРБ губят самодейността. Проблемът е, че всички отхвърлят опцията за коалиция в ГЕРБ: “Ще бъде пердложено ескпертно правителство”.
“Да, може да има експертно правтелство, само че би трябвало партиите да го гласоподават. Шансът да се осъществя подобен вид ръководство е малък”, посочи Димитрова. Тя напомни, че “Има подобен народ” ще получи мандат от президента за сформиране на държавно управление при неспособност на ГЕРБ да го направи. Това значи, че те могат да обединят протестните партии с поддръжка на Българска социалистическа партия. На процедура това е коалиция против ГЕРБ. От друга страна, ГЕРБ може да реши да поддържа такова държавно управление, което значи, че то ще зависи от групировката на Борисов.
Според Райчев същестува вид за държавно управление на малцинството на Слави Трифонов. То ще бъде пордкрепено от ГЕРБ, тъй като те не желаят нови избори и служебно държавно управление на Радев.
“Традиционната готовност, която чакахме от гласоподавателите на Движение за права и свободи, не се случи. Мустафа Карадайъ сподели намерено, че Движение за права и свободи желае да влезе във властта, а освен да е балансьор. В момента сме в един врящ казан, в който в действителност не знаем какво ще се случи”, разяснява Боряна Димитрова.
Безспорната изненада е представянето на “Има подобен народ”. Според Димитрова за групировката на Слави Трифонов са дали своят вот младежи, които не са се чувствали показани до момента. Това е повода за растеж на изборната интензивност.
“БСП трагично пада. Тя има вътрешни проблеми. Има проблеми и със стратегията”, безапелационна беше тя. Райчев назова загубата на Българска социалистическа партия “безпрецедентна и унизителна”. “Корнелия Нинова направи Българска социалистическа партия лидерска и дребна партия. Ако Българска социалистическа партия не реагира, тя ще стане една 10-процентова партия”, разяснява той.
“Има места, на които има доста неприятна организация. Машинното гласоподаване основава опция да не се стига до този хаос”, съобщи Боряна Димитрова по тематиката за организация на изборите. Райчев предвижда, че партията на Слави Трифонов ще стигне до 20%, а Демократична България ще застига Българска социалистическа партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР