За гаучосите се разписа още Енцо Фернандес.Аржентинският национален отбор по

...
За гаучосите се разписа още Енцо Фернандес.Аржентинският национален отбор по
Коментари Харесай

Меси отново вкара за Аржентина и ги поведе към първа победа на световното в Катар


За " гаучосите " се разписа още Енцо Фернандес.

Аржентинският народен тим по футбол реализира първа победа на Мондиал 2022.

С голове на емблемата си Лионел Меси и на резервата Енцо Фернандес „ гаучосите “ надделяха Мексико с 2:0 и по този начин се реваншираха на почитателите за изненадващата загуба след поврат от Саудитска Арабия с 1:2 на старта в Катар.

Този път стадионът в Лусаил, който ще одобри и финала на форума, беше съвсем цялостен до краен лимит и дикторът разгласи посещаемост от 88 966 души, като несъмнено множеството от тях бяха аржентинци.

Те трепериха до 64-ата минута, в която Лео ги подвигна на крайници с удар от границата на наказателното поле, а в 87-ата изпаднаха в същински делириум, защото резервата Енцо Фернандес постави точка на разногласието с майсторски гол след късо разигран корнер и пас на Меси.

Така Аржентина към този момент има 3 точки, до момента в който Мексико остана с 1, взета от нулевото реми с Полша на старта.

По-рано денем поляците завоюваха с 2:0 против Саудитска Арабия и са водачи в групата с 4 точки преди мача на истината против " гаучосите ".

В събота вечер Аржентина и Мексико направиха нулево първо полувреме като демонстрираха бърз и първокласен футбол, само че не сътвориха доста положения.

Мексиканският нападател Алексис Вега получи късмет да открие резултата от пряксвободен удар преди почивката, само че Емилиано Мартинес мазета топката с плонж. За Аржентина пък пропуснаха Меси и Лаутаро Мартинес.

Меси бе фаулиран на малко повече от 20 метра пред вратата на мексиканците при започване на второто полувреме и в 51-та минута имаше опция да вкара едно от марковите си попадения. Звездата на Аржентина обаче изпрати топката над напречната греда на Гийермо Очоа.

Меси се реваншира в 64-та минута. Той получи втори късмет да стреля от тази позиция и този път го направи точно от игра, изпращайки топката по земята в долния ляв ъгъл за 1:0.

Аржентина овладя надзор над мача в идващите минути и затвърди превъзходството си с второ попадение в 87-та минута. Енцо Фернандес получи пай пас от Меси от корнер, след което финтира Ерик Гутиерес на ъгъла на наказателното поле и изпрати прецизен фалцов удар в противоположния ъгъл.

До края повече попадения не паднаха, тъй че ориста на Мексико към този момент не е единствено в ръцете и краката на „ ацтеките “, защото те ще отпаднат в групите, в случай че Полша и Аржентина завършат наедно в сряда.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР