За едно такова посещение върви подготовка от известно време, тя

...
За едно такова посещение върви подготовка от известно време, тя
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: От известно време подготвяме посещение на Зеленски

" За едно такова посещаване върви подготовка от известно време, тя не е обществена. " Това съобщи пред TV 1 министърът на защитата Тодор Тагарев по отношение на появилата се по-рано през днешния ден информация, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети страната ни.

рипомняме, съгласно първичното известие се чака Зеленски да посети България в четвъртък.
" Тази аудиенция е значима за нас самите, скърбя, че изтече информация. Надявам се това да не осуети идването на украинския президент, добави Тагарев. Правителството одобри решение за нов транш към този момент военна помощ. Това решение направихме много бързо за три седмици, уточни военният министър. Анализираме декларираните потребности от Украйна, по-късно проучваме нашите благоприятни условия.
България е направила нужното да изпратим муниции до Украйна, дали непосредствено или не, това са второстепенни въпроси. " - разяснява Тагарев.

" Дали ще се споделя покана за участие на Украйна, само че чакаме връзките да се вдигнат на по-високо ниво на диалози межди НАТО и Украйна. В момента има комисия НАТО-Украйна, следва да има съвет НАТО-Украйна. Със сигурност ще се заявява продължение политиката на отворени порти. " - разяснява още Тагарев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР