За една година промишлените цени са пораснали с 2.3%. Това

...
За една година промишлените цени са пораснали с 2.3%. Това
Коментари Харесай

За година цените в промишлеността са нараснали минимално

За една година промишлените цени са пораснали с 2.3%. Това демонстрират данните на Националния статистически институт през октомври.

Най-видимо е повишаването при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 10.2%, и в добивната индустрия - с 5.9%, а в преработващата индустрия е регистрирано понижение с 0.3%.

Понижение на цените в преработващата индустрия се следи при: производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 3.2%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 1.6%, и производството на химични артикули - с 0.4%.

В значително време повишаване е регистрирано при обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм - с 4.5%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 4.3%, и производството на лекарствени субстанции и артикули - с 3.7%.

На месечна база промишлените цени понижават с 0.1%.

За вътрешния пазар цените нарастват с 3.8% за година. Увеличението при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 10.7%, в добивната индустрия е регистрирано понижение - с 0.3%, а в преработващата индустрия не е регистрирана смяна.
Значителен растеж на цените в преработващата индустрия е регистриран при ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 6.4%, при производството на хранителни артикули - с 3.1%, и при производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 3.0%.

На интернационалния пазар цените остават на равнището си от октомври предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР