За единадесети пореден път Банско получи ски Оскара и отново

...
За единадесети пореден път Банско получи ски Оскара и отново
Коментари Харесай

Банско получи ски Оскара за 2023 г.

За единадесети следващ път Банско получи ски Оскара и още веднъж напълно публично може да употребява определението “Най-добър ски курорт на България ”. Това присъдиха посредством анонимно гласоподаване експерти, работещи в ски промишлеността, консуматори на услугата, туроператори, сътрудници и медии, които гласоподаваха анонимно сред 26.06. и 13.10.2023 на уеб страницата на Световните ски награди – www.worldskiawards.com

Още една от влиятелните статуетки на World Ski Awards идва в полите на Пирин планина: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше избран за най-хубав ски хотел на България!

Тази година в анонимното гласоподаване още веднъж се включиха над 4 млн. души, което значи, че допитването е не просто най-голямото в сектора, а и едно от най-глобалните, провеждани въобще. Ски туризмът съставлява жизненоважен сегмент от международния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се правят всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които оферират над 6 милиона хотелски кревати.

Управляван от концесионера „ Юлен ”, зимният център под връх Тодорка господства класацията от 2013 год насам, като със същото досега могат да се похвалят единствено австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали. “Щастливи сме, че печелим този Оскар в региона на ски туризма за единадесети следващ път, тъй като това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като желано място за първокласно ски прекарване, където водещото е високото качество на услугата на извънредно атрактивна цена ”, сподели Иван Обрейков.

Mаркетинг шефът на концесионера Юлен АД, който стопанисва ски зоната в Пирин подсети, че до 15. декември всеки фен на зимните спортове може да се снабди със сезонна карта за оборудванията в Банско против 1500 лв., цена която остава непроменена от две години насам, макар високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През лятото на 2023 год. Юлен АД направи солидна инвестиция с цел да усъвършенства инсталацията за софтуерен сняг на водещата компания TechnoАlpin по дължината на целия ски път, което разрешава при удобни условия (температура под -2 градуса и ниска мокрота на въздуха) той да бъде заснежен в границите на единствено 72 часа. Освен това за идния зимен сезон са закупени две нови съвременни снегоутъпкващи машини Leitner, които ще спомогнат за поддръжката на пистите на международно равнище.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР