За добро здраве на сърцето специалистите най-често препоръчват правилно хранене

...
За добро здраве на сърцето специалистите най-често препоръчват правилно хранене
Коментари Харесай

Редовното миене на зъбите предпазва сърцето

За положително здраве на сърцето експертите най-често предлагат вярно хранене и умерена физическа интензивност. Към тези рекомендации може да се прибави още една.
Американско изследване откри, че положителната орална хигиена е основна за предотвратяване от сърдечносъдови болести. Милиони хора третират постоянно срещаните орални инфекции като периодонтит или гингивит, и хронични възпалителни болести, с противовъзпалителни медикаменти.Честата приложимост на продавани без рецепта лекарства обаче е обвързвана с неподходящи за сърцето странични резултати и вреди на имунната система.

Авторите на актуалното изследване от института “Форсайт ” в Масачузетс, Съединени американски щати, считат, че пастата и четката за зъби са отлична опция на медикаментите за положително здраве на сърцето.

Експертите припомнят, че съществуват редица доказателства за връзката сред оралните инфекции и инсулта, изключително измежду мъже и младежи. Същевременно доста изследвания поддържат схващането, че положителната орална хигиена понижава риска от проблеми със сърцето.

“Повечето положения и заболявания, свързани със стареенето, включително затлъстяване и диабет вид 2, включват значителен инфекциозен детайл, който може да се утежни при съществуването да вземем за пример на периодонтит. Периондонтитът не е единствено болест на зъбите и не би трябвало да се подценява като рисков фактор, който за благополучие е обратим ”, споделя доктор Томас ван Дайк от изследователския екип.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР