За дните около Великден бе създадена нужната организация за обезпечаване

...
За дните около Великден бе създадена нужната организация за обезпечаване
Коментари Харесай

По-малко тежки инциденти на пътя по време на тазгодишните почивни дни около Великден

За дните към Великден бе основана нужната организация за застраховане на публичния ред и сигурността на придвижването, като за задачата бяха мобилизирани всички екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР, които имат пълномощията да работят по ЗДвП с нужните механически средства. Бяха образувани и 6 мобилни екипа, чиято задача бе да отклоняват нападателни водачи по натоварените пътни артерии и да вземат отношение на място, обобщиха зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и началникът на отдел Пътна полиция- ГДНП комисар Калоян Драганов.

От събраните данни е видно, че в границите на тазгодишните почивни дни към празника са установени 13 по-малко тежки пътнотранспортни катастрофи спрямо почивните дни към Великден през предходната година. Загиналите са с 2-ма по-малко, а ранените - с 14. В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция в почивните дни към празника са формирани 9 862 фиша, 2 580 акта за открито административно нарушаване, 93-ма водачи са били открити да ръководят с централизация на алкохол в издишания въздух над 0,5 на 1000, други 98 – с над 1,2 на 1000, а 65 са засечени да ръководят след приложимост на наркотични субстанции и/или техни аналози. Установени са 16 455 нарушавания на скоростните режими в обитаемо място и 9 938 – отвън обитаемо място, а за неспазване на знаци и неправилни маневри са глобени 2 647 водачи.

За неизползване на предпазни системи са били глобени 1 417 водачи и 355 пасажери. От екипите са били открити и 36 случая на транспортиране на деца без да се употребяват предпазни системи. Двамата ръководители припомниха, че използването на колани в колите е наложително освен на предните седалки, само че и на задните.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР