За девета поредна година общината и Конна база „Вършец“ организираха

...
За девета поредна година общината и Конна база „Вършец“ организираха
Коментари Харесай

Наградиха победителите в турнира по конен спорт във Вършец /снимки/

За девета поредна година общината и Конна база „ Вършец “ проведоха открит шампионат по прескачане на трудности за купата на курортния град, оповестиха от локалната администрация.
Входът бе свободен, а атрактивното събитие се организира на спортен песъчлив плац, през вчерашния ден, като част от програмата на Празника на курорта, минералната вода и Балкана „ Вършец 2021”.
В надпреварата взеха присъединяване 42 състезатели от 19 клуба от цяла България. Турнирът бе открит от кмета на общината инж. Иван Лазаров. "За мен е част да открия това атрактивно съревнование за поредна година. Искам да благодаря на фамилия Попови за това, че развиват този хубав спорт и тази прелестна база и да пожелая триумф на всички участници ", съобщи Лазаров.
Любителите на конния спорт се любуваха на невероятното майсторство на жокеите и се възхитиха от съвършената и професионална организация на шампионата. Освен домакините от Конна база Вършец, принос за това имат и съдиите Ивелин Вълев и Боряна Крумова, паркур-майсторът Христо Найденов и секретарят Теодора Костова.
Състезанието беше разграничено в 4 кръга.
Първото тестване бе X паркур с височина на трудностите 60-70 см, второто тестване бе за 4-5 годишни коне, деца и дилетанти, третото - отворен паркур за 5- годишни и по-възрастни коне и последният кръг – за 6-годишни и по-възрастни коне, 120 - 125 см бараж. Особено радващо бе, че над 15 млади жокей се включиха в първия паркур, като доказателство, че конният спорт е жив и има бъдеще.
В първия паркур победител при децата стана Вероника Атанасова от ККС „ Екуита “, а за мъже/жени- Ивайла Каменова от ККС Вършец 2014.
В тестването, с височина 100 см, в категория Аматьори, преди всичко се класира Ивайла Каменова с Чакуита от ККС Вършец, второто място зае Боян Цанев с Куку бенедико хуан маринес рамирес от ККС Сливнишки воин и с трето място бе награден Тодор Рачев с Грегори от ККС Студенец. В категория деца, първи стана Радослав Найденов с кон Недко Гайдаров от ККС "Сливнишки воин ", втора- Джорджия Младенчева със Суит Кис от ККС Мизия- Кнежа и трета Мария Крумова с Кави от ККС Вършец. Надин Василева стана първа с Принц в тестването за млади коне
13 жокеи взеха присъединяване в третия паркур - на 110 см за 5-годишни и по-възрастни коне. Първа в него приключи Таня-Мари Димитрова от ККС „ Вършец 2014 “ с Вилвет принцес. Втори е Антон Дацински с Джърси от ККС Студенец, а трети- доайенът на конния спорт в Северозапада Олег Горанов с Любляна от ККС Бутан, като и тримата бяха с 0 наказателни точки. Четвърта е Цвети Каменова с Корида от ККС Вършец, а 7-ма Теодора Пелова с Лорана от ККС-Монтана.
Допълнителни страсти на надпреварата донесоха и две "хвърляния " на състезатели от конете им, само че за наслада те се разминаха без пострадвания.
В майсторския паркур победи Румяна Чобанова от ККС „ Елит “.
Победителите в шампионата, заели от І до ІV място в другите категории, получиха купи, медали и парични награди обезпечени от община Вършец.
Раздадените паричните награди са на обща стойност 2 500 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР