За десета поредна година Kmeta.bg връчи големите награди в конкурса

...
За десета поредна година Kmeta.bg връчи големите награди в конкурса
Коментари Харесай

Ясни са победителите в конкурса „Кмет на годината“ 2022

За десета поредна година Kmeta.bg връчи огромните награди в състезанието „ Кмет на годината “ 2022. Над 72 хиляди души от България гласоподаваха в платформата Kmetnagodinata.bg, с цел да дефинират носителите на наградите в седемте категории – две съществени и пет профилирани. Те са разграничени в три подкатегории – дребна община (до 20 000 жители), междинна (до 50 000 жители) и за огромна община (над 50 000 жители), съгласно данните от преброяването на Национален статистически институт за 2011 година

Всички жители, намиращи се на територията на страната, можеха да гласоподават за своите любимци от 15 до 30 септември. В конкуренцията участваха всички кметове на общини в страната, като се изключи двама – тези на Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където сега ръководят и.д. кметове и предстоят частични локални избори.
Специалните награди
По традиция на церемонията бяха раздадени и няколко специфични награди. Първата от тях е на европейския портал за градове и жители The Mayor.eu. Тя е за плана InnoAir за нововъведения в подвижността на Столична община. Призът бе връчен от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов на заместник-кмета Кристиан Кръстев.

За пета поредна година в границите на „ Кмет на годината “ бе връчена и премията „ Дигитално учебно заведение “ на Дигиталната национална коалиция, учредена от Гергана Паси. Призът получи Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, Бургас.

С отличие за районна демографска политика бе награден кметът на Несебър Николай Димитров. Грамотата е от името на Движение за национална идея и беше връчена от Андрей Арнаудов, съосновател на придвижването, което предизвиква раждането на повече деца в България.
Специализираните награди
Победителите в софтуерната категория „ Смарт Сити “ са кметовете на Ивайловград Диана Овчарова, Козлодуй – Маринела Николова и Благоевград – Илко Стоянов. Наградите връчи основният изпълнителен шеф на Виваком Николай Андреев.

Традиционна категория в състезанието е и „ Зелена община “, където бяха отличени градоначалниците на Джебел Неджми Али, на Троян – Донка Михайлова и на Габрово – Таня Христова. Поради ангажимент на госпожа Христова в чужбина премията получи заместник-кметът Мария Йозова. Призът връчи Кирил Георгиев, управител " Регулации " на „ БАТ България “.

Кметовете на Белослав Деян Иванов, на Елин Пелин Ивайло Симеонов и на Ямбол Валентин Ревански се пребориха за оценката в категория „ Градска среда “. Наградите връчи Карел Крал, шеф на „ Електрохолд България “.

В категория „ Туризъм и просвета “ премиите отидоха при Емануил Манолов (Аврен), Николай Димитров (Несебър) и инж. Даниел Панов (Велико Търново). Наградата връчи Светослав Любомиров, ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на „ Главболгарстрой холдинг “.

С премиите в категория „ Развитие на спорта “ бяха отличени кметовете на Белослав Деян Иванов, на Дупница – инж. Методи Чимев и на Кърджали – инж. Хасан Азис. Призовете бяха връчени от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева.
Големите награди
Резултатът от гласуването отреди спечелилите в категорията „ Кмет на жителите “ да са Душо Гавазов (Мъглиж), Маринела Николова (Козлодуй) и Живко Тодоров (Стара Загора) – надлежно в разделите дребна, междинна и огромна общини. Те получиха наградите си от вицепрезидента на Република България госпожа Илияна Йотова.

Душо Гавазов взе и премията „ Кмет на годината “ за дребна община. Атанас Стоянов (Сандански) взе наградата в подкатегорията междинна община, а кметът на Перник Станислав Владимиров е спечелил доверието на жителите в огромна община.

Призовете бяха връчени още веднъж от вицепрезидента госпожа Илияна Йотова.
За церемонията
Тържествената гала по награждаването се състоя през днешния ден в зала „ Джон Атанасов “ на София Тех Парк.

Цялата гала по награждаването ще бъде излъчена довечера от 23.25 ч. по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4.

Конкурсът „ Кмет на годината “ е неповторима самодейност, която започва в България през 2013 година Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-хубавите градоначалници у нас. Целите са жителите да дадат своята оценка за работата на кметовете в разнообразни сфери на дейност; да се покажат и насърчат положителните практики на локалната власт; да се подтикват кметовете да работят по-усърдно за решаването на проблемите на своите обитаеми места и жители. Организатор на състезанието е националната медия Kmeta.bg, чието главно внимание е ориентирано към работата на всички общини с над 120 000 чиновници.



Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР