За Демократична България изпращането на оръжие на Украйна няма да

...
За Демократична България изпращането на оръжие на Украйна няма да
Коментари Харесай

Изпращането на оръжие на Украйна няма да бъде "червена линия" за участието в коалицията: Хр. Иванов

За " Демократична България " изпращането на оръжие на Украйна няма да бъде " алена линия " за присъединяване в ръководещата коалиция. Съпредседателят на обединяването Христо Иванов съобщи пред Българска национална телевизия, че желанието на политическата мощ е България да помогне на Украйна във войната против Русия и с доставки на оръжие, само че даже да не се вземе сходно решение, партията няма да напусне обединението.

Друга от ръководещите партии - Българска социалистическа партия, към този момент разгласи, че по никакъв метод няма да поддържа изпращането на сходна военна помощ на Украйна. От левицата даже прецизираха, че са подготвени да изоставен обединението, в случай че това се случи.

От " ИТН " пък оповестиха, че тематиката с ветото на Северна Македония е основна за тях, като даже се стигна до нападки от страна на външния министър Теодора Генчовска, която е от квотата на " ИТН ", че екипът на премиера Кирил Петков води своя политика по тематиката.

" Опитваме се да бъдем най-спокойният сътрудник в обединението. Имаме разлики, които би трябвало да решим без да се сочим с пръст, тъй като това е пътят на разпада ", сподели Христо Иванов, след което акцентира, че възможни предварителни избори ще са проблем поради усложнената интернационална конюнктура.

" Когато ставаше дума за огромни цели като закриването на спецправосъдието обединението действаше като един. Именно това е причина да считаме, че ще минем оттатък тези разтърсвания и ще развием съдружна просвета.

 

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР