За дамите на диета - по едно парче, за всички

...
За дамите на диета - по едно парче, за всички
Коментари Харесай

Сметанова Торта Тофифи

За дамите на диета - по едно парче, за всички останали - хапвайте на воля

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 6 бр.
● черен шоколад - 120 г
● брашно - 120 г
● захар - 160 г
● краве масло - 120 г
● пудра захар - 40 г

За първия крем


● течна сметана - 200 мл за разтрошаване
● млечен шоколад - 200 г с лешници

За втори крем


● течна сметана - 200 мл за разтрошаване
● захар - 100 г

За декорация


● карамелени бонбони
● бонбони тофифи
● черен шоколад - 100 г
● течна сметана - 100 мл за разтрошаване

Начин на подготвяне

Започваме с приготвянето на блата. В две купи разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците със захарта на бухнал сняг, а жълтъците разрушаваме с пудрата захар.

Шоколада разтопяваме на водна баня. Към него прибавяме маслото и разбъркваме добре. Прибавяме шоколадовата примес към жълтъчната. Към получилата се примес започваме да прибавяме белтъците и пресятото брашно на порции. Разбъркваме деликатно сместа с шпатула, с цел да остане сместа пухкава.

Изсипваме я в кръгла тава с падащо дъно с размер към 24 см в диаметър, застлана с хартия за печене. Печем в авансово загрята на 180 градуса фурна на приблизително равнище за към 30 минути.

Проверяваме с съчка дали блатът е подготвен. След като се изпече, го оставяме да се охлади във формата. Изстиналият блат режем на три по хоризонтал.

За първия крем загряваме сметаната на котлона, след което прибавяме начупения на късчета шоколад и бъркаме, до момента в който се разтопи.

В кръглата тава, в която изпекохме блата, започваме да редим тортата. Поставяме първия блат, изсипваме шоколадовия ганаш с лешници и разпределяме от горната страна половината от карамелените бонбони, предвалително нарязани на дребни части.

Поставяме втория блат. Върху него изсипваме 2/3 от втория крем (предварително разрушен на сняг), а от горната страна останалата половина карамелени бонбони.

Покриваме с третия блат.

Поставяме тортата в хладилника да се охлади малко, а през това време подготвяме украсата.

За задачата затопляме 100 мл течна сметана и прибавяме 100 г начупен шоколад. Към заделената сметана прибавяме малко от този ганаш, тъй че да се получи бежов крем.

Изваждаме тортата от кръга и с част от него измазваме тортата в профил. Изсипваме останалия ганаш в центъра на тортата, в профил шприцоваме огромни рози от бежовия крем и украсяваме с бонбоните Тофифи.

Прибираме сметановата торта в хладилника, с цел да стегне хубаво.

Сметановата Торта Тофифи е чудна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР