За да запишеш името си в книгата на Гинес понякога

...
За да запишеш името си в книгата на Гинес понякога
Коментари Харесай

Когато най-високият мъж и най-ниската жена се срещнат

За да запишеш името си в книгата на Гинес от време на време не ти би трябвало велико достижение, а просто да си роден по-различен от останалите. Точно както тези мъж и жена, които от дълго време са измежду листата всеки със своя връх.
 Виолета Иванова, която обиколи света с мотор Harley-Davidson и сложи връх
Българката, която обиколи пет континента с мотор

Виолета Иванова сложи международен връх

15 следващи години Султан Косен продължава да бъде най-високият мъж на света със своите 251 см. Турският земеделец от кюрдски генезис е седмият най-голям мъж в историята на човечеството - или най-малко от когато има записани сходни сведения. 

Джиоти Амдж пък е най-ниската жена на света. Тя е висока едвам 62.8 см. Тази седмица тя за повторно се срещна онлайн с Косен и двамата не пропуснаха да си създадат много забавни фотоси. Предишната им среща беше през 2018 година в Кайро, когато посетиха дружно пирамидите в Гиза.

Обувките на най-високия мъж с връх на Гинес са с дължина 36.5 см, което е повече от половината от височината на Амдж. Разликата сред двамата е повече от 1.8 м., само че имат нещо общо между тях - и двамата се отличават от тълпата.

Adorable pictures from the reunion of the duo with the Guinness World Record title for the Tallest Living Man, Sultan Kosen, 41, and the Shortest Living Woman, Jyoti Amge, 30, in California on Monday.
USA.
— Funny News Hub (@Funnynewshub)
Косен държи и различен - за най-дълги ръце на жив човек, измерени 28.5 см от началото на дланта до върха на междинния пръст. Той пораства изцяло в нормите до 10-годишна възраст, когато в резултат на израстък развива гинантизъм, поради който доближава тези размери.

Това води до редица неудобства като облекла, ушите единствено по поръчка. Но пък носи и популярност - Косен има над 250 хиляди почитатели в обществените мрежи, написа The Telegraph.

30-годишната Амдж пък е от Индия и се препитава като актриса. Тя е по-ниска и от двугодишно дете, а на 18 тежи едвам пет кг. Нейните размери се дължат на форма на нанизъм, наречена ахондроплазия, поради която тя не можа да порасне над несъмнено височина.
 74 дни под вода - достижението на доктор Джоузеф Дитури, който усъвършенства международен връх
Как се живее 74 дни под вода

Едно удивително достижение

Най-ниската жена с връх на Гинес има над 1.4 милиона почитатели в Instagram и съумя да реализира фантазията си да стане най-ниската актриса в света с ролята си в сериала American Horror Story.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР