За да влезем в еврозоната, трябва да овладеем инфлацията.Необходимо ни

...
За да влезем в еврозоната, трябва да овладеем инфлацията.Необходимо ни
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Не е излишен страхът, че може да влезем в дългова спирала

„ За да влезем в еврозоната, би трябвало да овладеем инфлацията.

Необходимо ни е постоянно държавно управление, с него доста по-лесно може да се прави политика с дълг.
Трябва ни доста по-значителен дълг.
В обновения бюджет на предходния кабинет са заложени 16 милиарда лева Такъв дълг в никакъв случай не сме взимали.
Не е непотребен страхът, че може да влезем в дългова серпантина “, съобщи пред БТВ някогашният финансов министър Симеон Дянков.
„ Асен Василев става за обществен министър, само че не и за финансов “, посочи Дянков.  Той акцентира, че финансовите министър би трябвало да е неприятният в едно държавно управление и да споделя, че нямаме пари.

„ Асен Василев раздаваше повече от колкото можем да си позволим. Не, че не би трябвало да ни се вдигнат приходите, само че би трябвало да можем да си го позволим.
Всеки финансов министър се прави оценка съгласно това: има ли висока инфлация, има ли висок дълг, има ли огромен недостиг.
И по трите индикатора Василев не се оправи “, добави Дянков.

Той изясни, че нямаме тези пари, с цел да закупим самолетите „ Грипен “, тъй като към този момент сме на дълг. Дянков посочи, че нарастването на пенсиите от октомври не можем да си го позволим и то е на вересия.

„ Смятам, че поради обстановката проектобюджетът би трябвало да влезе в Народното събрание в края на октомври. Бюджетът ще се харчи доста и ще се наддава, тъй като всички се готвят за избори, само че ние не можем да си го разреши “, счита той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР