За да сте опора на партньора си, трябва да сте

...
За да сте опора на партньора си, трябва да сте
Коментари Харесай

Как да помогнете на партньора си, ако е стресиран

За да сте опора на колегата си, би трябвало да сте постоянно до него. Когато се сблъскате с половинка в меланхолия, това безспорно може да бъде предизвикателно и изтощително прекарване. Въпреки това е значимо да помните, че половинката ви се нуждае от вашата обич и грижа повече от всеки път.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Ето няколко съвета, посредством които можете да помогнете на колегата си, в случай че е уплашен, с цел да преминете дружно през това пътешестване:

Слушайте интензивно

От значително значение е да осигурите внимание за чуване на колегата си, когато той желае да приказва. Опитайте се да го чуете, без да го прекъсвате, и му задавайте въпроси, с цел да го насърчите да изрази възприятията си.

Показването на това, че сте ангажирани и заинтригувани, може да им помогне да се усещат изслушани и подкрепени. Така ще покажете на колегата си, че няма да го оставите самичък в тежкия миг.

 на колегата

Бъдете съпричастни

Депресията е провокационен проблем на психологичното здраве, който може да засегне хората по друг метод. Опитайте се да разберете гледната точка на колегата си и покажете съпричастност към неговите битки. Не се опитвайте да решавате проблемите им. Вместо това бъдете източник на поддръжка и му дайте да разбере, че сте на негово разположение.

Предложете практическа поддръжка

Хората в меланхолия постоянно се затрудняват даже с най-простите ежедневни задания. Помогнете на колегата си, като поемете някои от неговите отговорности, приготвяте му храна за работа и оферирате помощ при осъществяване на нещата, които има да прави.

Насърчавайте го да потърси професионална помощ

Ако психологичното здраве на колегата ви провокира безпокойствие, значимо е да му помогнете да откри нужната поддръжка, като го насърчите да потърси насоки от дипломиран терапевт или доктор. Терапията и медикаментите могат да обезпечат ефикасни решения за депресията.

 на колегата

Как да се оправяме с депресиран брачен партньор, когато всичко друго се провали?

Да се ориентирате в сложността на лекуването на меланхолия може да бъде непостижимо. Невинаги е толкоз елементарно, едвам вземете едно хапче или да посещавате лечебни сесии. Ако се чувствате изгубени и не сте сигурни по какъв начин да покажете поддръжка на колегата си макар напъните си, не губете вяра. Разгледайте тези потребни препоръки, с цел да помогнете по-добре на колегата си по пътя му към възобновяване.

Насърчавайте го да получи здравна оценка

Макар че поддръжката на колегата ви при меланхолия е похвална, тя може да не е постоянно задоволителна. При тежка меланхолия търсенето на помощ от медицински експерт може да се окаже от значително значение. Оценката, включваща физически обзор и разбор на кръвта, може да разкрие съществени аргументи като хипотиреоидизъм, незадоволително количество витамин D или В-12, инсулинова устойчивост или съмнения в равнищата на кръвната захар, които не би трябвало да се подценяват.

Потърсете съвет от експерт

Може да е най-добре да потърсите мнението на експерт, в случай че вашият непосредствен е подложен на лекуване, само че към момента не демонстрира усъвършенстване. Обърнете се към лекаря на колегата си за рекомендация или се обърнете към интернет, с цел да потърсите реномирани психиатри във вашето обитаемо място.

 на колегата

Потърсете помощ от група за поддръжка

Може да е предизвикателство да се грижите за сътрудник с сходни проблеми. Търсенето на помощ от група за поддръжка на сътрудници на хора с меланхолия може да облекчи напрежението и изолацията, които може да изпитвате. Дори в случай че сътрудникът ви се колебае дали да одобри помощ, пробвайте да привлечете членове на фамилията, с цел да подкрепите и двамата.

Направете смяна в метода си на живот

Опитът да помогнете на колегата си, постоянно изисква смяна в метода на живот. Можете да опитате да се преместите в нов град или да насърчите половинката си да смени специалността си. Ако обаче огромните промени не са осъществими, въпреки всичко можете да извършите ежедневни промени, с цел да подобрите благосъстоянието му. Това може да включва насърчаването на колегата им да промени питателните си привички или мотивирането да се запише в група за физически извършения. И най-после – мислете положително и рано или късно всичко ще се подреди.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР