За да се стимулира възстановяването на обонянието, изгубено по време

...
За да се стимулира възстановяването на обонянието, изгубено по време
Коментари Харесай

Ето какво трябва да ядат хората, заразени с коронавирус

За да се подтиква възобновяване на обонянието, изгубено по време на ковид зараза, в ежедневното хранене би трябвало да се включат повече подправки и храната да бъде по-люта. Това предлага основният готвач Дмитрий Табаков пред уеб страницата „ 360 “.
Той подсети, че изобилието от подправки няма да помогне, в случай че обонянието е изцяло изгубено, само че в случай че е почнало да се възстановява, би било добре да се употребяват карамфил, кардамон, чили, канела и други подправки.
Табаков е безапелационен, че след прекарана зараза би трябвало да се подготвят диетични ястия, а не да се протяга ръка към бързите храни. Той обърна внимание, че доста хора считат диетичното хранене за безвкусно и прекомерно просто, само че в днешно време заведенията за хранене вършат „ чудеса с усетите “.

Главният готвач предлага при приготвянето на ястия да се употребяват зеленчуци и кореноплодни като артишок, пащърнак, сладки картофи и други, които може да се запекат – да вземем за пример картофи с масло и чесън, след което да се прибавят подправки и зехтин. Според него, това ястие е освен калорично, само че и доста вкусно., РИА Новости

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР