За да се състави правителство в настоящия парламент, е наложително

...
За да се състави правителство в настоящия парламент, е наложително
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Правителство в това НС е възможно само при преговори с ИТН

За да се сформира държавно управление в сегашния парламент, е неотложно носителят на третия мандат да договаря с „ ИТН “, съобщи пред Българска национална телевизия политологът от „ Тренд “ Димитър Ганев.

Той добави, че за разлика от „ Продължаваме промяната “, Демократична България и Българска социалистическа партия са склонни да договарят с Има Такъв Народ тъй като при предварителни избори евентуално ще имат по-малко парламентарно посланичество, в сравнение с в този момент. Политическа партия обаче имат интерес от скорошни избори.

Димитър Ганев означи, че Политическа партия през последните няколко месеца стартира да навлиза доста по-мощно в полето на Демократична България, на демократичната градска общественост и продължава до лишава електорат от обичайна десница.

„ Ако Политическа партия бяха останали още няколко месеци на власт, изходните им позиции при избори щяха да са доста по-лоши “, добави политологът.

Според него ГЕРБ също има интерес от предварителни избори, тъй като ще бъде в по-изгодна позиция в идващото Народно събрание и евентуално ще са незаобиколим фактор за сформиране на държавно управление.

По думите му, Има Такъв Народ ерозира откогато са във властта - в тях са били съсредоточени антисистемни настроения и упражняването на власт води до спад в поддръжката за политическата мощ.

„ Възраждане “ може да реализират двойно по-висок резултат, в сравнение с предходните избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР