За да се радвате на гладка и свежа кожа в

...
За да се радвате на гладка и свежа кожа в
Коментари Харесай

Няколко трика, с които да отложите бръчките

За да се радвате на гладка и свежа кожа в продължение на дълги години би трябвало да внимавате с навиците си.

Планирали сте почивката, чакате я с неспокойствие, с цел да полежите мързеливо на плажа. Или пък отпуската е предходна, а лятото е в разгара си. Където и да сте, сигурно ви пече жаркото слънце. Колкото и да го обичаме, постоянно си подсещаме, че би трябвало да се пазим от него .

Защото, с изключение на всичко друго, на него изискуем и появяването на преждевременни бръчки. Има обаче способи да се предпазим от тях и да изглеждаме 10 години по-млади. Събрахме няколко съвета, които, имаме вяра, ще ви оказват помощ да запазите кожата си млада.

Слънцезащитен фактор

Използвайте слънцезащитен артикул минимум с фактор 15. Направете нанасянето на отбрана рутина и не пропускайте да излезете без да сте си поставили защитен артикул, изключително в случай че ви следва повече от час излагане на слънце.

Няма здравословен загар

Запомнете, че в последна сметка няма здравословен загар. Дерматолозите припомнят, че тенът е знак за повредена кожа, доказателство, че UV лъчите са проникнали в пластовете. 

Слънчеви очила

Не единствено, че са съвременни, само че и са ваш асистент против бръчките. Винаги носете слънчеви очила, даже на сенчести места. Дълбоките бръчки в ъглите на очите или сред веждите са породени от дребни мускулни контракции – инстикт за предотвратяване от ярката слънчева светлина.

Храна и питиета

Хранете се вярно. Боровинките и артишокът са храни, чиито молекули се опълчват на свободните радикали. Пълна отбрана ще ви дадат витамин C, домати, биотин и каротин от зелените зеленчуци. Пийте и най-малко по два литра вода дневно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР