За да се подобри настроението, е нужно да се използва

...
За да се подобри настроението, е нужно да се използва
Коментари Харесай

Учени откриха най-добрия природен антидепресант

За да се усъвършенства настроението, е нужно да се употребява ароматно тревисто растение, което разрежда кръвта и намалява кръвното налягане, заяви Лайф. Учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис откриха, че съединението куркумин, което се съдържа в подправките, покачва настроението, а постоянната му приложимост усъвършенства паметта и когнитивните функционалности на мозъка.


В рамките на проучвания на тъкани учените заключили, че куркумин има значими противовъзпалителни и антиоксидантни свойства в лабораторна среда. Активността му е съпоставима с тази на промишлените лекарствени препарати и може да способства за прекъсване развиването на заболяването на Алцхаймер.

Използването на куркумин в храната подтиква интензивността на амигдалата и хипоталамуса - мозъчни зони, които " дават отговор " за спомените, усещанията и емоционалността. Оказва се, че куркумин евентуално е най-хубавият естествен антидепресант за тези, чиято работа и метод на живот са свързани с доста стрес.

Но надалеч не всички хора понасят куркумин. Повечето от тези, които го употребяват като фалшификация в храната, получават гадене и имат стомашни болки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР