За да се направи реформа, първо трябва да се направи

...
За да се направи реформа, първо трябва да се направи
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: Трябва да се изчистят всички, които нямат място в съдебната система

" За да се направи промяна, първо би трябвало да се направи една сериозна проверка на органите в правосъдната власт - като структури, като бройка, функционалности и пълномощия, и на самите магистрати. Първо, с цел да се изчистят всички, които нямат място в правосъдната система. И второ - като гаранция, че тези, които постъпват, в действителност ще имат качествата да бъдат магистрати. Всички проблеми идват от хората и би трябвало да бъдат решени посредством хората. Съдебна промяна на думи, едвам прелестен Закон за правосъдната власт, една страхотна смяна в Конституцията - всичко това няма да докара до нищо, в случай че хората не бъдат заменени. Това е решението ". Това сподели пред БНР юрист Румяна Ченалова, политик и някогашен арбитър.

Според нея това, което описа на конференция през днешния ден основният прокурор Иван Гешев, няма да учуди никого: " Естествено, че Бойко Борисов ще отхвърли, той постоянно е отричал и постоянно е защитавал себе си. Голямата виновност на ГЕРБ е основаването на тези стоманени връзки сред олигархията и всяка една от трите управляващи ".

Тя позволи изказването на Гешев да е обвързвано и с визитата му в Съединени американски щати.

" Струва ми се, че Гешев ще бъде обречен, с цел да могат враждуващите между тях политически партии да се схванат и да има държавно управление ", сподели още Румяна Ченалова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР