За да разберете какво иска да ви каже вашето декоративно

...
За да разберете какво иска да ви каже вашето декоративно
Коментари Харесай

Езикът на зайците: какво ви казва вашият пухчо?

За да разберете какво желае да ви каже вашето декоративно зайче, то е задоволително да го наблюдавате деликатно. Ще ви би трябвало да усвоите заешкия език, който то употребява при общуването със своите родственици.

Основният способ за връзка сред зайците е посредством миризми и жестове, които имат доста по-значима роля в техния живот спрямо кучетата и коките.

Какво ви споделя декоративното зайче посредством езика на тялото?

Ако вашето зайче се намира в отпусната позиция, то това е знак, да не му пречите. Най-вероятно то се намира във време на покой и усамотение.

Зайчето може да лежи отпуснато на една страна, сходно на умряло положение. Тази поза обаче не е причина за безпокойство – то просто се усеща уютно и в сигурност. Обикновено това е позата, която зайчетата заемат при сън.

Ако зайчето ближе ръката ви, то по този метод демонстрира любезност и благоволение към вас. То ще се държи по същия метод и с член от неговото семейство, с който има добра връзка.

Зайчето може да облизва интензивно вашата изпотена ръка. Това значи, че то се нуждае от сол.

Ако то се е изправило в позиция на задните лапи с протегната шия, то значи зайчето демонстрира любознание и нещо е провокирало неговия интерес. Вероятно желае да прегледа нещо по-обстойно или пък желае да се домогне до лакомство.

Копаенето на зайчето е елементарен знак, че то си прави дупка. Това е характерен скотски инстинкт – можете да му купите изкуствена или да му извършите от картонени кутии.

 Поведение на заек

Когато зайчето си откри нова играчка, то нормално я бута с зурла, тъй като изпитва интерес към нея и желае да я изследва. В този случай, можете да го погалите или да го възнаградите с лакомство.

Когато ушите на зайчето са притиснати и гледа изплашено, значи нещо го е уплашило. Добър съвет е в този миг да се отдръпнете и да го оставите да се успокои. След това можете да го погалите или да му дадете храна. По този метод ще накарате животинчето да се усеща безвредно и несъмнено във вашето наличие.

В случай че зайчето хапе – то това значи, че сте създали нещо, от което не му е станало прелестно. Например може би сте го измъкнали от клетката, когато той не е желал, или сте нарушили спокойствието му по различен метод.

Вече знаете повече за държанието на зайковците и можете да се грижите за мини зайчето по-добре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР