За да приготвите перфектния сос за спагети, всички съставки трябва

...
За да приготвите перфектния сос за спагети, всички съставки трябва
Коментари Харесай

10 тайни на перфектния сос за спагети

За да приготвите съвършения сос за спагети, всички съставки би трябвало изцяло да разкрият своите усети и аромати. Средно би трябвало да отделите към два часа за това. Тези трикове ще са ви от огромна изгода.

Пасиране на зеленчуци

Накълцайте обичаните си зеленчуци и ги задушете в тиган с растително масло. Най-често употребяваните са лук, чушки, чесън и моркови. Тези съставки са чудесни за всевъзможен тип паста. Разбира се, можете да експериментирате, като добавите пикантни билки или тиква, патладжан. Тези артикули ще прибавят специфичен щрих към вашите ястия.

Добавете месо

Запържете малко количество телешко, свинско или друга кайма в парещ тиган. Поставете месото върху хартиена забрадка, преди да го добавите към останалите съставки. Тя ще всмукват непотребната лой, повярвайте ни, към този момент я има задоволително в готовия сос от магазина.

Подправки

Можете да добавите малко количество прясна мащерка, босилек или риган към закупен от магазина сос. Ако желаете да извършите усета малко по-остър, лютата чушка ще ви помогне, задоволително е количество на върха на ножа. Ако видите, че сосът е доста воден, уплътнете го малко с доматено пюре или брашно.

Професионален трик

Изпържили сте месото, а в тигана е останало малко сос. Не бързайте да измивате тигана, прибавете малко количество вода или вино - това е професионална техника за обезмасляване. Карамелизираната маса бързо ще омекне и всички усети ще се реалокират в соса.

Малко захар

Щипка захар ще ви помогне да балансирате усета на соса. Той ще отстрани киселинността на доматите и ще добави малко пикантност към усета. Първо прибавете половин чаена лъжичка захар, по-късно пробвайте соса, сложете още сладко, в случай че е належащо.

Изпаряване на течността
 Паста като в ресторант: Как да готвите пастата вярно Паста като в ресторант: Как да готвите пастата вярно
Рядко можем да срещнем човек, който не обича спагети, само че не всеки съумява да ги подготви по този начин, че да са в действителност впечатляващи. Има някои...

Купените сосове нормално имат доста повече течност, в сравнение с ще ви е нужна. Сложете продукта на огъня, безусловно 20 минути ще бъдат задоволителни, с цел да изчезне непотребната течност.

Червено и зелено

В готовите сосове има нарязани зеленчуци, само че те се губят измежду другите съставни елементи. Най-добре е да добавите шепа свеж спанак или зелен босилек. Това мигновено ще преобрази външния тип на соса, както и неговия усет.

Водата от пастата

Не изливайте водата от сварените тестени произведения, тя съдържа нишесте, което елементарно ще свърже всички съставки на соса.
 4 ГРЕШКИ, които вършат спагетите да не костват 4 ГРЕШКИ, които вършат спагетите да не костват
Кой не обича паста и спагети?! Това са едни от обичаните храни на дребни и огромни. Приготвянето им обаче не постоянно се оказва толкоз лесн...

Млечни артикули

Добавете половин чаша сметана или мляко към соса преди сервиране. Можете да употребявате и меко сирене. Този съставен елемент придава на готовото ядене отличен кремообразен усет.

Още едно допиране

Ако ще сваляте соса от огъня, прибавете една лъжица масло към него. Ще видите, че текстурата на соса става кадифена, доста гладка. Маслото отстранява несъразмерната киселинност от доматите.

Обърнете внимание на препоръките на експертите и вашите ястия ще искрят с нови усети.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР