За да постигнем по-бърз икономически растеж, е нужен приток на

...
За да постигнем по-бърз икономически растеж, е нужен приток на
Коментари Харесай

Икономист: За по-бърз растеж е нужен приток на нови капитали

За да реализираме по-бърз стопански напредък, е необходим приток на нови капитали. Това разяснява икономистът от „ Индъстри Уоч “ Лъчезар Богданов пред " Фокус ".

Той посочи, че са нужни десетилетия да бъде реализирано това, без значение че ще има и отлив на част от вложенията.

Според Богданов България би трябвало да се стремим към политики, които да покачват качеството на човешкия запас и да имаме бизнес, който възприема новото, като се приспособява към изменящата се световна стопанска система.

„ Една от задачите на Стратегия „ Европа 2020 “ е един от най-важните цели за България – да се понижи делът на ранно отпадналите възпитаници. С население, в което огромна част от децата не са приключили даже приблизително обучение, доста мъчно може да имаме висока продуктивност и да сътворяваме артикули и услуги с висока добавена стойност. Всички политики в тази сфера, които предизвикват оптимално включване на децата в образованието, задържането им и надлежно качеството на образованието, е потика, която допуска или предпоставя в дълготраен проект България като част от Европейски Съюз да има приобщаващ, образован напредък “, разяснява Лъчезар Богданов.

Той сподели още, че с цел да имаме по висока продуктивност, са нужни повече вложения, които би трябвало да бъдат както физически капитал, по този начин и вложения в технологии и познания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР