За да помогне на компаниите да защитава уебсайтовете си, без

...
За да помогне на компаниите да защитава уебсайтовете си, без
Коментари Харесай

Еволинк обяви облачна услуга за защита на уеб приложения на Cloudbric


За да помогне на фирмите да пази уебсайтовете си, без да се компрометира тяхната продуктивност, Еволинк реши да внедри нова услуга в партньорство с Cloudbric. Българският оператор е избрал услугата WAF (Web Application Firewall) на Cloudbric поради неповторимия логаритъм на нейната работа. С помощта на логичен основан детектор, състоящ се от 26 авансово заложени политики за сигурност, Cloudbric интелигентно разпознава и блокира както незнайни, по този начин и известни уеб офанзиви, като по този метод реализира едно от най-ниските равнища на неопределено засичане на офанзиви (фалшиви аларми) измежду съперниците в сектора, декларират от българския оператор.

Evolink WAF работи като промеждутъчен пласт сред уеб клиента и уеб сървъра, като реализира „ дълбока ревизия “ на всяка поръчка и отговор в връзката посред им. Услугата разпознава и блокира зловредния трафик, като дейно защищава уеб сървърите от офанзиви на приложно равнище. Клиентите могат в действително време да ревизират своя трафик и регистрирани офанзиви посредством интуитивна подпора за ръководство. Персонализираните месечни доклади дават подробна информация за отбраната на съответния уебсайт.

 Evolink WAF работи като промеждутъчен пласт сред уеб клиента и уеб сървъра

Evolink WAF работи като промеждутъчен пласт сред уеб клиента и уеб сървъра

„ За да бъдат ефикасни решенията за сигурност, е наложително процентът на неточни детекции да доста невисок, а обичайните WAF решения генерират висок брой неправилни аларми. Това се дължи на тяхната архитектура за разкриване на офанзиви, разчитаща само на метода за съвпадане на шаблони, а това е незадоволително за цялостна отбрана на бизнеса “, изясняват от Еволинк. Новата услуга Evolink WAF освен записва известни офанзиви посредством шаблони, само че проучва трафика за съмнително държание с два неповторими метода на детекция – семантичен и евристичен разбор. Това разрешава посредством неповторим логичен разбор доста тъкмо да се записват познати, непознати и даже модифицирани офанзиви с изключителна акуратност.

Според оператора компаниите в Централна и Източна Европа ще се нуждаят от в допълнение внимание поради нуждата да възнамеряват и да се приготвят в сходство с новите стандарти, изключително условията, налагани от влизащата в действие следващата година Европейска инструкция по отношение на ограничения за високо общо равнище на сигурност на мрежите и осведомителните системи (по-популярна под името GDPR). Трябва да се вземе поради и фактът, че случаите, свързани с осведомителната сигурност в този район, се усилват приблизително с към 20% годишно, демонстрират данни на International Business Group.

„ Нашата WAF услуга за сигурност е надеждна и налична, тъй че даже по-широката публика може да се възползва от преимуществата й “, разяснява Т. Юнг, вицепрезидент „ Продукти и технологии “ в Cloudbric. Според него, стратегическото партньорство с Еволинк е идеалното решение за даване на новаторското решение за отбрана на уеб приложения на Балканите и целия източноевропейски район. „ Радваме се, че услугата на Cloudbric ще пази сериозната за бизнеса информация в район, където опазването на данните е освен това от промишлен стандарт “, добавя Юнг.

„ Предоставянето на цялостен пакет от надеждни услуги за осведомителна сигурност на Балканите е главен приоритет за Еволинк, съобщи Бисер Цонев, изпълнителен шеф на " Еволинк ". - Заедно с решението ни за отбрана от DDoS офанзиви, новото партньорство с Cloudbric ще ни разреши да отговорим по-ефективно на възходящата потребност от осведомителна сигурност на най-широк кръг бизнес клиенти “, прибавя той.

Новата услуга е налична на адрес waf.evolink.com. Регистрацията и активирането на услугата се осъществя онлайн през подсъзнателен интерфейс. Операторът предлага безвъзмезден вид. Плащане се желае, откакто месечният трафик към някой от домейните на клиента надвиши 4GB. Трафик към домейна до 10 GB на месец коства по 15 евро на месец, а за трафик до 40 GB месечно таксата е 35 евро. „ Други снабдители на услуги за мрежова сигурност таксуват поотделно всяка функционалност, т.е. може да имат обособени такси за поддръжка на SSL, за DDoS отбрана, за месечен доклад, поддръжка на OWASP Core Rule Set и други Ние сме възприели модел с таксуване на база употребен трафик, с цел да предложим цялостна сигурност за консуматори от всеки мащаб “, допълват от Евволинк.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР