За да отвориш завдение или магазин, трябва да спазваш законите

...
За да отвориш завдение или магазин, трябва да спазваш законите
Коментари Харесай

Александър Александров: „Големите авторски права“ в музиката са от търговските обекти

За да отвориш завдение или магазин, би трябвало да спазваш законите - длъжен си да платиш такси на здравната работа, за противопожарните ограничения, тях не можеш да избегнеш. Заплащането за музиката можеш. Макар че има закон за авторските права. И доста създатели живеят в мизерия. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ музикантът Александър Александров-Шерифа.

Вижте цялото изявление с Александър Александров тук:

В изявлението Александръв сподели още:

Още битува визията, че музикантите сме привилегировано съсловие, че живеем пищно и нехайно. Явно на някои им е комфортно по този начин да мислят хората. Стане ли дума за пари за просвета, реакцията е: „ Тия още ли желаят, не се ли нахраниха! “. А има бедстващи музиканти, да не приказваме за тези от така наречен серизна музика, там ситуацията е още по-отчайващо.

Унищожаването на трудовия ни стаж е най-голямата излагация на държавните ни ръководители! Изгоря и в дословния, и в преносния смисъл на думата за всички, които са работили за Концертна дирекция. Аз персонално изгубих 15 година трудов стаж. Да не приказваме за Васил Найденов, за оркестранти, техници.

Министерството дава пожизнени награди, само че на подбрани от тях хора, не всеки път с особени заслуги.

Трябва да съдим страната, а ние сме индивидуалисти. Повечето от нас имат пенсии по 180 лева, само че не можем да се обединим и да потърсим правата си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР