За да отговори на високите професионални изисквания на френските звезди,

...
За да отговори на високите професионални изисквания на френските звезди,
Коментари Харесай

Двата най-нови рояла Стейнуей в София звучат в концерта на Катя и Мариел Лабек

За да отговори на високите професионални условия на френските звезди, екипът на Софийската филхармония сплоти старания с Националната музикална академия, където се намира другият нов инструмент, закупен от академията преди 5 години. И двата рояла са върхът на концертните Грандове - най-честият избор на най-големите пианисти в света. Роялите са утвърдени персонално от видните пианистки, научи ДУМА от Софийската филхармония.

В София сестрите Лабек ще показват написания особено за тях Концерт за две пиана и оркестър на Брайс Деснър. Определят Деснър като рядко събитие в актуалната музика. Той е притежател на " Грами " и като типичен композитор, и с рок групата " The National ", на която е създател, китарист, аранжор и един от основните създатели на песни.

" За първи път срещнах Катя и Мариел Лабек по време на подготовките за концерт на Филхармонията в Лос Анджелис и Густаво Дудамел преди няколко години, споделя композиторът. Оркестърът показа премиерно едно скорошно мое произведение и осъществяването на Катя и Мариел в Концерта за две пиана на Филип Глас. През тази седмица в Лос Анджелис се срещнах с тяхното необикновено свирене и надълбоко отворена и вдъхновяваща музикална галактика. Наскоро също се бях преместил в Париж и Катя и Мариел бързо щяха да станат второ семейство за мен във Франция. Скоро по-късно започнахме да планираме бъдещото си съдействие, което се материализира с моя Концерт за две пиана. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР