За да израстват в кариерата си като учители или възпитатели,

...
За да израстват в кариерата си като учители или възпитатели,
Коментари Харесай

Образователният министър предлага законови промени за увеличаване...

За да израстват в кариерата си като учители или възпитатели, все още те би трябвало да дават отговор на няколко условия като стаж, професионална квалификационна степен и други, само че и да са минали атестиране в съответната просветителна институция.

 

Същевременно атестиране могат да организират единствено учебни заведения и детски градини, които са минали ревизиране от Националния инспекторат по обучение. Неговият кадрови състав обаче не разрешава инспекции на всички просветителни институции за къс интервал от време.

За към 3 години са атестирани единствено почти 15% от педагозите. Всички останали учители и шефове са в неравнопоставено състояние. По тази причина от просветното ведомство предизвикват нормативна смяна, която ще ликвидира зависимостта сред атестирането и инспекциите на инспектората.

 

Предвидените промени ще разрешат кариерното развиване на педагогическите експерти още от тази година. Това е и мярка за задържане на експертите в системата, изключително значима за младите учители, които сега на процедура не могат да порастват в кариерата, допълват от MОН. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР