За да изглежда красива и добре поддържана, предлагаме на вашето

...
За да изглежда красива и добре поддържана, предлагаме на вашето
Коментари Харесай

9 съвета от козметика: Как да запазим естествената красота на кожата

За да наподобява красива и добре поддържана, предлагаме на вашето внимание няколко съвета от експертите.  Лесно е да се придържате към тях, а резултатът няма да закъснее.

Почистване на лицето

Това се отнася до ежедневното разчистване в домашни условия – унищожаване на грим и измиване. Обикновено дамите даже не се замислят какъв брой дълго носят грима, а той не разрешава на кожата да диша свободно. Също по този начин, блокира значимите й процеси, запушвайки порите и изсушавайки я.  Ето за какво използвайте грим единствено когато в действителност е належащо и да почиствайте постоянно, преди да си легнете.

Четете съставките на козметичните артикули деликатно

Не забравяйте, че етикетът е единствено маркетингов трик и в случай че споделя, че продуктът е предопределен за навлажняване на кожата, само че действително в състава няма дейни овлажняващи съставки, просто няма смисъл от него.

Ежедневна хидратация

Всички видове кожа се нуждаят от хидратация. Всяка жена би трябвало да помни, че колкото по-хидратирана и почистена е кожата й, толкоз по-дълго тя ще бъде млада и еластична. Следователно овлажняването не би трябвало да се подценява и такива артикули би трябвало да се ползват даже два пъти на ден.

Защита от слънчева светлина

Без значение какво е времето на открито, слънчевите лъчи постоянно въздействат на кожата. Имате потребност от крем с UV отбрана, който да употребявате всякога, преди да излезете на открито денем. Особено през топлите летни месеци.

Справяне с пъпките

Ако на лицето ви се появи пъпка, никога не би трябвало да я изцеждате сами. Първо, евентуално ще го извършите погрешно и няма да я изцедите изцяло, второ, може да я инфектирате. Най-добре е да поверите тази процедура на експерт.

Инвазивните козметични процедури

Инвазивните козметични процедури би трябвало да се правят единствено от тестван експерт. Защото са сериозна интервенция и не трябва да се подценяват рисковете.

Цената на продукта не постоянно е пропорционална на качеството

Високата цена не значи безусловно качество. Много постоянно се случва по този начин, че инвестирайки в скъпи артикули, не получавате стремежи резултат.  И назад, може да заложите на напълно наличен артикул, който да е основан на естествени съставки и да работи добре за всевъзможен вид кожа.

Овлажняване освен на кожата на лицето, само че и на ръцете и устните

Нежната кожа на устните и кожата на ръцете, непрекъснато изложени на нездравословни въздействия, по тази причина също се нуждаят от непрекъсната хидратация.

Масаж

За да свиете порите и да поддържате тонуса и еластичността на кожата, всяка заран, след измиване и преди нанасяне на козметични артикули, е добре леко да втривате парче лед по масажните линии по лицето, шията и деколтето.

И без значение от това, най-малко един път месечно посещавайте професионален козметик, който да оцени положението на кожата и да ви предложи нужните професионални услуги за възстановяване на нейното положение. И също по този начин, той ще ви каже какво да коригирате при ежедневни грижи за кожата вкъщи, тъй че да получите оптимално добър резултат.

Следвайте тези препоръки и ще останете удовлетворени, тъй като вашата кожа ще ви възнагради със зарево, младост и прохлада.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР