За да е успешна и пълноценна една връзка е нужно

...
За да е успешна и пълноценна една връзка е нужно
Коментари Харесай

Комуникацията е ключът към успешната и здрава връзка

За да е сполучлива и пълноценна една връзка е нужно доста повече от обич в нея. Любовта може би е най-важното, само че не е само изискване за благополучие. Тя би трябвало да бъде съпроводена от поддръжката, разбирателството, уважението. И несъмнено това, което поддържа връзката здрава, както и отстранява всички проблеми и трудности, които срещат двамата влюбени е връзката.

Няма по-силно оръжие от откровената връзката, в която и двамата сътрудници без терзание могат да споделят всичко, което ги тормози, както и какво не харесват един в различен. Ако има тази връзката, връзката сред двамата ще става все по-силна и неразрушима.

Какво да извършите, когато няма защо да говорите между тях

Комуникацията е двупосочна

Ако се чудите какво да вършиме, когато вие и сътрудникът ви нямате защо да говорите, имайте поради, че връзката е двупосочна улица. Ако сътрудникът ви има предпочитание да приказва, само че вие не го вършиме, това няма по какъв начин да се случи. И назад. Дългото безмълвие в връзките не постоянно е взаимно.

Ето за какво първата стъпка, в случай че няма защо да говорите, е да разберете кой от двама ви мълчи повече и кой е този, който постоянно стартира диалога. Тук не става дума за виновност, само че е значимо да се откри къде поражда пропастта в връзката, с цел да започнете да работете върху нея.

Подправете го малко

Лесно е да попаднете в позната рутина в дълготрайни връзки. Независимо дали живеете дружно или не, имате прочут темп и жанр на диалог. Обсъждате едни и същи тематики още веднъж и още веднъж. Задавате едни и същи въпроси. Давате едни и същи отговори. Понякога повода за спиране на връзката е, че и двамата не знаете какво повече да кажете.

Това е изключително евентуално, в случай че сте говорили 24/7 в първите дни на опознаване за всичко. Но знайте, че постоянно има какво да кажеш на колегата си. Просто му разкажете по какъв начин е минал денят ви, какво ви се върти в главата и не забравяйте да се интересувате от на вашата половинка.

Освен, че поддържате връзката жива, по този начин и разбирате за неговото прочувствено положение, което е доста значимо за вашата връзка.

Потърсете професионална помощ

В България да потърсиш професионална помощ към момента се счита за тематика табу, само че истината е, че няма нищо срамно или неправилно в това да си признаеш, че се нуждаеш от такава. Още повече, когато става въпрос за връзка, която искаш да спасиш от неуспех.

Често сред двойките застават неразрешими и непостижими за тях проблеми, само че както се споделя, за всеки проблем си има решение. И в случай че не може да разберете сами какъв е той, може би някой различен ще ви подскаже къде би трябвало да вникнете по-дълбоко, с цел да го намерите.

Говорете за нещата, които харесвате

Едно от нещата, които от време на време могат да възобновят диалозите, е да говорите за телевизионни излъчвания и филми, които харесвате.

Ако и кариера не могат да основат нужната връзка, евентуално има някакво забавно наличие по малкия екран, което би могло да ви накара да говорите между тях.

Споделете за тематиките, които ви вълнуват и поискайте мнението на колегата ви. Говорете за известни персони, способи на държание, концерти, обстановки и всичко, за което се сетите.

Отидете на отмора

В момента, в който усетите, че нещата сред вас не вървят както би трябвало, тогава е най-добре да се отдалечите от всички и да заминете за някъде. Препоръчваме ви тихи и спокойни места, на които да можете да говорите на мира и да сте единствено и само двамата.

Но дестинацията, която ще изберете е до усет и желание, тъй че последната дума е вашата. Не забравяйте през това време да споделите между тях всичко, което ви тормози. Може би ще осъзнаете, когато сте единствено двамата, какъв брой ви е прелестно един с различен и връзката посред ви ще стане още по-силна.

Бъдете изобретателни в спалнята с ролева игра

Едно от най-хубавите неща, които можете да извършите, когато имате проблеми във връзката и нямате защо да говорите, е да. Понякога стената, която е сред вас, може да бъде отстранена с физическа фамилиарност, която още повече сближава двойките.

Може би от дълго време не сте били интимни, не запомнили сте да се докосвате, целувате и прегръщате… Не подценявайте значимата роля на интимността за сполучливата връзка.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР