За четвърти път тази година Мездра ще бъде домакин на

...
За четвърти път тази година Мездра ще бъде домакин на
Коментари Харесай

За четвърти път Мездра ще бъде домакин на Национален фолклорен фестивал

За четвърти път тази година Мездра ще бъде хазаин на Националния фолклорен фестивал „ Хорцето на дефилето ", който ще се организира на 11 май, научи BulNews.  Фестивалът е без такса за присъединяване и няма конкурсен темперамент. В него могат да се включат любителски клубове и школи от цялата страна, занимаващи се с проучването на български национални танци и хора. Важно изискване за участниците е да бъдат фенове, облечени във фолклорни костюми. Основните цели на фестивала са да се даде опция за изява на всички фенове и фенове на българското фолклорно танцово изкуство, запазване на българския обичай, традиции, нрави и обичаи във фолклорното танцово завещание и да сътвори въодушевление и задоволство за публиката посредством патриотичния дух на танците, музиката и костюмите на нашия народ.
Съгласно регламента, IV-ят народен фолклорен фестивал „ Хорцето на дефилето “ ще протече в два стадия. Първият стадий е без конкурсен темперамент. Участниците танцуват две или повече хора от разнообразни етнографски области, като едното би трябвало да е от региона, от който е групата, и общото времетраене не би трябвало да надвишава 8 минути.
Вторият стадий е надиграване. Всеки искащ клуб или групировка излъчва по една или повече двойки, които ще се надиграват на сцената в ритъма на разнообразни типове ръченица (шопска, тракийска, добруджанска) с времетраене до 2 минути.
Най-добре представилата се двойка в надиграването ще бъде отличена с купа и грамота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР