За четвърта поредна година ученици от 10, 11 и 12

...
За четвърта поредна година ученици от 10, 11 и 12
Коментари Харесай

Всички гимназисти могат да учат програмиране след 10 клас

За четвърта поредна година възпитаници от 10, 11 и 12 клас ще учат програмиране с помощта на Националната стратегия " Обучение за ИТ умения и кариера " на Министерството на образованието и науката (МОН), припомня пресцентърът на министерството.

В тригодишното образование могат да се включат гимназисти, които не учат " Компютърни науки " в наложителната стратегия на професионалните паралелки. Занятията се организират през свободното време на учениците през седмицата, в събота и неделя или през ваканциите.

Завършилите модула получават подготовка по специалността " Приложен програмист ". Голяма част от тях избират да се занимават с тази специалност - не престават образованието си в областта на компютърните науки или стартират работа в ИТ компании. От началото на програмата през 2017 година до момента са подготвени над 2300 младежи. Занятията са композиция от присъствени и онлайн действия. Организират се от пет центъра - в София, Правец, Русе, Пловдив и Бургас, а се организират в над 40 обитаеми места.

Сред преподавателите са експерти от ИТ бранша и от висшите учебни заведения, което ускорява връзката сред бизнеса и учениците.

За присъединяване в " Обучение за ИТ умения и кариера " могат да аплайват десетокласници, като се записват до 10 октомври или. На 17 октомври ще се организира входящ тест. Участниците ще получат достъп до него посредством имейла, с който са се записали. На 24 октомври ще е втората (резервна) дата за входящ тест.

Групите за образование ще се образуват до 31 октомври, а занятията ще стартират на 1 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР