За четвърта поредна година Съюзът на пенсионерите – регион Русе

...
За четвърта поредна година Съюзът на пенсионерите – регион Русе
Коментари Харесай

Съюзът на пенсионерите в Русе отбеляза с богата културна програма предстоящите празници

За четвърта поредна година Съюзът на пенсионерите – район Русе означи с богата културна стратегия идните Коледни и Новогодишни празници. Сред гостите на събитието, което се организира по-рано през днешния ден в хотел „ Дунав Плаза “,бяха кметът Пенчо Милков и ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Специални поздравления към присъстващите бяха отправени и от името на регионалния шеф Анатоли Станев. „ Благодаря ви за това, което продължавате да вършиме, а точно да ни учите на добрина и да ни показвате правилния път в този динамичен свят, където не рядко разделянето сред хората взема превес. Разбирам, че за доста от вас животът не е лек, само че ви убеждавам, че ръководената от мен администрация ще продължи да поддържа вашите начинания, тъй като смятам, че в всекидневието ви не би трябвало да има място за паники и терзания, а в противен случай – ние, вашите деца и институциите също, би трябвало да ви осигурим успокоение и почтени старини “, се споделя в написаното от Станев. От негово име бяха отправени и пожелания за здраве, шанс, наслада и доста споделени мигове на топлота и уют. „ Използвайки мотива, бих желал да изразя увереността си, че приоритет пред българското държавно управление ще продължи да бъде съответната обществена политика, гарантираща правдивост и сигурност. “, добавя още Станев.

От своя страна кметът Милков съобщи, че се отнася с голямо почитание към пенсионерите и тяхната активност. Той подсигурява на хората от третата възраст както персонална, по този начин и институционална поддръжка. Кметът Милков пожела на присъстващите да запазят изключителната си сила и възторг и да бъдат с хората, които обичат. Председателят на Общинския съвет пък им благодари, че са изключително дейни и образец за по-младите членове на обществото. „ Имаме доста да учим от вас. Пожелавам ви приятни мигове с най-близките хора и продължавайте да помагате Русе и страната ни да се трансформират в едно още по-добро място за живот “, сподели Пазарджиев.

Съюзът на пенсионерите – район Русе включва 21 клуба в Русе и над 2600 членове. Освен в Русе организацията има клубове още в Ценово и Две могили. Предстои разкриване на подобен и в Бяла.

От управлението на клуба пожелават на всички пенсионери здраве, дългоденствие и самочувствие. Председателят на клуба Мария Савова означи, че от сдружението вземат участие интензивно в публичния живот на региона. Те работят и по редица интернационалните планове, като единствено част от събитията, които сполучливо осъществят и са добре познати на русенци, включват „ Шарено хоро “ и фестивалът „ Талантът възраст няма “.

Празничната стратегия включваше осъществявания на децата от вокално студио „ Слънчеви ноти “ и на изпълнителите от „ Хармония “. Като на празник, отдаден на настъпващата нова година имаше и сурвакари.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР