За четвърта поредна година празникът на цалапишкия бабек и вино

...
За четвърта поредна година празникът на цалапишкия бабек и вино
Коментари Харесай

Цалапица очаква гости от цялата страна за Празника на бабека и виното

За четвърта поредна година празникът на цалапишкия бабек и вино ще събере  посетители от цялата страната, които ще се допрян до локалните обичаи и кухня. Организаторите на това вкусно и пивко събитие са кметството в село Цалапица  и  НЧ „ Светлина-1900 “. Единственият по рода си фестивал се организира под патронажа на кмета на община „ Родопи ” Павел Михайлов.

Официалното разкриване е тази събота/ 30 март/ от 10 часа.

Програмата на празника включва музикално-танцови  фолклорни изяви, конкурс за най - добър цалапишки бабек и вино, и ревю на локални производители.

В спортната стратегия ще се включат 62 танцови и певчески състава от 56 обитаеми места. На сцената в центъра на селото те ще показват своя гений, а най-хубавите ще бъдат отличени.

Над 30 са  производителите на бабек и домашно вино, които са декларирали присъединяване в състезанието и ще премерят сили за огромните награди. Всеки производител би трябвало в деня на празника да занесе домашното си произвеждане пред комисията от дегустатори. В нея ще вземат участие кметът  Павел Михайлов и ръководителят на Общински съвет „ Родопи “ Владимир Маринов.

Част от празника е секторът с храни, приготвени на място, а всеки клиент ще може да дегустира от готовата продукция.
Най- хубавото  е, че празникът е обвързван с артикул, който не предстои на реплика, тъй като се предлага достоверен цалапишки бабек, споделят уредниците.

Те дават обещание доста бабек, вино и забавление.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР