За четвърта поредна година отбелязваме Деня на безопасността на движението

...
За четвърта поредна година отбелязваме Деня на безопасността на движението
Коментари Харесай

Деца разгледаха отблизо оборудването на полицейски автомобил и мотор в Русе

За четвърта поредна година означаваме Деня на сигурността на придвижването по пътищата

Целта е да се ускори вниманието на обществото към проблемите на пътната сигурност, да се увеличи информираността и чувствителността по тематиката, както и да се предизвика смяна в държанието на участниците в придвижването, с акцент към уязвимите групи.

Служители от ОДМВР – Русе участваха в няколко начинания на територията на региона:

Русе

В пленарната зала на Община Русе през днешния ден се организира среща с възпитаници от русенските учебни заведения, проведена взаимно от ОДМВР и Регионалното ръководство на образованието, с поддръжката на Областната администрация и Община Русе.

По време на самодейността пътни служители на реда срещнаха младежите с главните правила и условия за сигурност в няколко видео урока на тематика: „ Как да се движим безвредно? “; „ Как да понижим риска от пътнотранспортни катастрофи? “; и „ Коланът избавя животи “.

Децата научиха най-важното за разпоредбите за придвижване по пътищата, като това по какъв начин най-лесно да преценят пътната конюнктура, какво да вършат при произшествия на пътя, по какъв начин да потърсят помощ, кой, по кое време и по какъв начин има отговорност да се обади на 112, за какво е значимо да се поставят коланите в МПС, по какъв начин и къде се пресича, в случай че си пешеходец, с колело или тротинетка, както и доста други препоръки и условия за сигурността на всички на пътя.

След привършване на срещата в залата пътните служители на реда предоставиха опция на младежите да прегледат полицейски автомобил и мотор и да се срещнат от близко с оборудването им, както и да отговорят на зародилите въпроси.

Две могили

В Две могили тази заран от 10 часа жителите и гостите на града имаха опцията да се срещнат с деца от ДГ “Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Две могили, съпроводени от техните възпитатели и от униформени чиновници от районно управление (на МВР) – Две могили. Те раздадоха готови от децата картички, припомнящи главните правила за сигурност.

Ветово

Във Ветово през днешния ден бяха наградени участниците в състезанието за детска рисунка, под надпис „ Да играем безвредно на улицата “, в която са се присъединили над 130 деца сред 1 и 12 клас, както и от детските градини. Инициативата бе проведена от Общината и в нея се включиха представители на районно управление (на МВР) – Ветово.

Снимки: от самодейността в гр. Русе, чакат се и от останалите събития.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР